75 YAÅžINDA LÄ°SEYÄ° BÄ°TÄ°RDÄ° ÃœNÄ°VERSÄ°TEYE HAZIRLANIYOR

75 YAÅžINDA LÄ°SEYÄ° BÄ°TÄ°RDÄ° ÃœNÄ°VERSÄ°TEYE HAZIRLANIYOR


  • 10 Nisan 2021 Cumartesi
243 görüntülenme

Yalovalı ilkokul mezunu Zeynep Güler BaÄŸ, Halk EÄŸitim Merkezi’ndeki kurslarda eÄŸitim alarak, sınavlara hazırlandı. Zeynep Güler BaÄŸ, önce ortaokul, ardından da lise diplomasını aldı.

Okumanın yaşının olmadığını belirten Zeynep Güler BaÄŸ, “Okumayı arzu ediyorum, neden yarım kalsın tahsilim. YaÅŸ bence hiç önemli deÄŸil, yaşınız isterse 75-80 olsun aklınız başında olduktan sonra okumanın yaşı yok. Halk EÄŸitim Merkezi’nde dikiÅŸ nakış kursuna gidiyordum, oradaki gençler ‘Hayret ediyoruz sana Zeynep Hanım, siz bu yaÅŸta okuyorsunuz biz okumuyoruz’ diyorlardı, ben de her zaman ‘Okuyun bakın ben sizin önünüzde bir örneÄŸim’ diyordum. Alın kitapları okuyun, ben öyle yaptım aldım kitapları okudum ve imtihanlara girdim, sonunda diplomamı aldım. Sonraki planlarımda daha da yükselmek var, üniversitede belli bir yere geleyim, yaşım var ama hiç önemli deÄŸil en azından torunlarıma, okumayanlara örnek olayım okuyayım. Nice gençler var cahiller okumuyorlar, okusunlar. Okumanın yaşı yok. Ä°nsanlar beni gördükleri zaman ÅŸaşırıyorlar, imtihana gidiyorum diyorum ne imtihanına gidiyorsun dediklerinde lise imtihanına diyorum ÅŸaşırıyorlar. Åžaşırmayın sizde gidin diyorum, çünkü okumanın yaşı yok diyorum” dedi.

Yalova Halk EÄŸitim Merkezi Müdürü Sadrettin DoÄŸan da Zeynep Güler BaÄŸ’ın çabası ile herkese örnek olduÄŸunu belirterek, “Zeynep Ablamız halk eÄŸitime gelerek, tahsil hayatının yarıda kaldığını ve bunu tamamlamak istediÄŸini söyledi. Biz de kurum olarak kendilerine gereken yardımı yaptık. Özellikle Zeynep Ablamız ortaokulu bitirdikten sonra lise için de kendisinden ricada bulunduk ve ona liseyi de bitirebileceÄŸini söyledik. Zeynep Abla da azimliydi, 4 senede liseyi bitirdi ve lise diplomasını da aldı. Åžimdi hedefi üniversite okumak tabii bu da Zeynep ablamızın azmi ve gayretidir. Kendisine bu azminden dolayı teÅŸekkür ediyoruz” dedi.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI