103 AMÄ°RAL BÄ°LDÄ°RÄ° YAYIMLADI! BÄ°LDÄ°RÄ°YE DARBE Ä°MASI TEPKÄ°SÄ°!

103 AMÄ°RAL BÄ°LDÄ°RÄ° YAYIMLADI! BÄ°LDÄ°RÄ°YE DARBE Ä°MASI TEPKÄ°SÄ°!


  • 04 Nisan 2021 Pazar
322 görüntülenme

Deniz Kuvvetlerinden emekli 103 amiral, Montrö BoÄŸazlar SözleÅŸmesi ve laiklik vurgusu yaparak bir bildiri yayınladı.Gece yarısı yayınlanan bildiriye devletin üst kademesi ve siyasetçilerden  büyük tepki yaÄŸdı. 

CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bildiriye "Gözü alabilene hodri meydan" ifadeleriyle tepki gösterdi.Darbe sevicilerin demokratik kurumlara, seçilmiÅŸlere ve de Türk Silahlı Kuvvetlerine ayar verme hadsizliÄŸinde bulunduÄŸuna dikkati çeken Oktay, bildiriye her platformda gerekli cevabın en net ÅŸekilde verileceÄŸini söyledi.

Åžentop: DüÅŸünce açıklama baÅŸka, darbe çaÄŸrışımlı bildiri hazırlamak baÅŸka

Meclis BaÅŸkanı Mustafa Åžentop da bildiriye sert çıktı. "Yıllardır, içerde dışarda vatan ve millet düÅŸmanlarıyla cephe cephe amansız bir mücadele sürerken ortalıkta gözükmeyen emekliler" diyen Åžentop, tepkisini "DüÅŸünce açıklama baÅŸka, darbe çaÄŸrışımlı bildiri hazırlamak baÅŸka" sözleriyle dile getirdi.

Süleyman Soylu "O ÅŸerefi emekli olduktan sonra taşımak daha büyük ÅŸereftir" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "15 Temmuz'dan ders almamış, 2007 e-muhtıra günlerini özleyen mütekait amiraller ÅŸunu kafalarına iyi soksun: Bu millet, 'apoletli siyaseti' çoktan tarihin çöplüÄŸüne gömdü" sözleriyle bildiriye sert tepki gösterdi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de emekli 103 amirali "darbe heveslileri" olarak nitelendirdi. Bakan Gül, "KöhnemiÅŸ vesayetçi zihniyetin prangalarından kurtulan, bu zihniyetten hesap soran, gücünü milli iradeden alan bir Türkiye var artık" sözleriyle tepki gösterdi.

Ä°letiÅŸim BaÅŸkanı Fahrettin Altun ise, "Ne hakla milli iradenin meÅŸru temsilcilerine parmak sallıyorsunuz" diye seslendi, "Oturun oturduÄŸunuz yerde. O Türkiye eskide kaldı!" ifadeleriyle bildiriye tepki gösterdi.

 

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI