Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aradığım elemanı bulamıyorum. Yakınması tarihe karışacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aradığım elemanı bulamıyorum. Yakınması tarihe karışacak


  • 11 Ocak 2022 Salı
340 görüntülenme

Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki EÄŸitim Merkezleri Açılış Programı, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla BeÅŸtepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, bir buçuk ayda Türkiye'deki 255 sanayi bölgesinin tamamında mesleki eÄŸitim merkezlerinin faaliyete geçtiÄŸini vurgulayarak ÅŸunları kaydetti:

"Organize sanayi bölgelerimizde yer alan tüm sektörlerimiz eÄŸitim süreçlerine dâhil olmuÅŸlardır. Bu merkezler sayesinde sektörlerimizin ihtiyaç duyduÄŸu ve aradığı nitelikli insan kaynağının yetiÅŸmesini hep birlikte saÄŸlıyoruz. Hem gençlerimizi sektörlerin gerektirdiÄŸi becerilerle donatacak hem de mezun olduklarında istihdama geçiÅŸlerini kolaylaÅŸtıracak bu modeli geliÅŸtirmekte kararlıyız. Attığımız bu adımlar bir yandan mesleki eÄŸitim merkezlerimizin cazibesini artırırken diÄŸer taraftan da ülkemizde genç iÅŸsizlik oranının düÅŸürülmesinde önemli rol oynayacaktır. Mesleki eÄŸitim ile özel sektör arasında kurulan bu güçlü baÄŸ sayesinde artık 'Aradığım elemanı bulamıyorum.' yakınması tarihe karışacaktır. Türkiye'nin istihdamına ve üretimine katkı saÄŸlayacak bu önemli projenin ülkemize, milletimize ve ekonomimize hayırlı olmasını diliyorum."

 

Projeye destek verenlere teÅŸekkür eden ErdoÄŸan, "Artık ÅŸu gerçeÄŸi göreceÄŸiz, organize sanayi bölgelerinin içinde okullar... Dolayısıyla stajlarını her yönüyle okulundan hemen organize sanayi bölgesindeki iÅŸine girerek gerçekleÅŸtiren siz gençler... Bunu Çin baÅŸarıyor, Japonya baÅŸarıyor, biz niye baÅŸarmayalım? Aynısını biz de yapacağız." ifadesini kullandı.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI