Yüz yüze eğitime ara verilecek mi? Bakan Özer açıkladı

Yüz yüze eğitime ara verilecek mi? Bakan Özer açıkladı


  • 30 Aralık 2021 PerÅŸembe
733 görüntülenme

Milli EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer'den yüz yüze eÄŸitim ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, Omicron vakalarının artmasına iliÅŸkin "Åžu an itibarıyla yüz yüze eÄŸitime ara verme gündemimizde deÄŸil." dedi.

Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı deÄŸerlendirmede dünyada Omicron vakalarının artmasının Türkiye'de de okulların yüz yüze eÄŸitime devam etmesiyle ilgili tartışmaları tekrar gündeme getirdiÄŸini belirtti.

 

Göreve geldiÄŸi günden itibaren okulların yüz yüze eÄŸitime açılması yönünde kararlı bir duruÅŸ sergilediÄŸini ifade eden Özer, 6 Eylül tarihi itibarıyla tüm kademe ve sınıf seviyelerinde haftada 5 gün yüz yüze eÄŸitime baÅŸarılı bir ÅŸekilde devam ettiklerinin altını çizdi.

 

Özer, SaÄŸlık Bakanlığı ve SaÄŸlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun destekleriyle artık okulların nasıl açık ve güvenli tutulacağını bildiklerini dile getirerek ÅŸunları kaydetti: "GeliÅŸtirdiÄŸimiz sistemde sınıf bazlı süreci yönettik, vaka ve yakın temasları takip ederek sadece sınıf düzeyinde yüz yüze eÄŸitime 10 gün ara verdik. Åžu ana kadar süreç, oldukça baÅŸarılı devam etti. Yaklaşık 4 aydan beri kesintisiz haftada 5 gün eÄŸitime devam edebildik. Bu süreçte okullarda kapatılan sınıf sayısı, toplamda yüzde 1'in çok çok altında seyretti. Bugün sadece 1524 sınıfımızda yüz yüze eÄŸitime ara verildi. 850 bin sınıfımızın olduÄŸu göz önüne alındığında bu rakam oldukça düÅŸük."

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI