MEB'den mülakat açıklaması

MEB'den mülakat açıklaması


  • 30 Aralık 2021 PerÅŸembe
1830 görüntülenme

Milli EÄŸitim Bakanlığı 15 bin öÄŸretmen ataması sözlü sınav sürecine iliÅŸkin basın açıklaması yaptı.

Bakanlık tarafından yapılan açıkalmada;

"SözleÅŸmeli öÄŸretmen istihdamında ilgili mevzuatında belirtildiÄŸi üzere baÅŸvuran adaylar KPSS puan üstünlüÄŸüne göre sıralanmakta ve Bakanlık tarafından gerçekleÅŸtirilen sözlü sınava; her alan için alım yapılacak kadro sayısının üç katı kadar aday çaÄŸrılmaktadır. Sözlü sınavda ise 60 ve üzerinde puan alan adaylar baÅŸarılı sayılmakta ve sözleÅŸmeli öÄŸretmenliÄŸe atanmak üzere tercih yapma hakkı kazanmaktadır.  

SözleÅŸmeli ÖÄŸretmen Ä°stihdamına Ä°liÅŸkin YönetmeliÄŸin 11. maddesinde ise sözlü sınav konuları ve ağırlıkları belirtilmiÅŸtir. Adaylar eÄŸitim bilimleri ve genel kültür, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneÄŸi ve muhakeme gücü; iletiÅŸim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik geliÅŸmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneÄŸi ve eÄŸitimcilik nitelikleri yönüyle objektif olarak deÄŸerlendirilmektedir. Tüm sınav merkezlerinde adaylara yöneltilen sorular eÅŸ deÄŸer nitelikte olup merkezi olarak hazırlanmaktadır. Sözlü sınavlar mevzuat çerçevesinde objektif olarak yapılmakta herhangi bir öÄŸretmen adayına yönelik adaletsiz bir uygulama içinde bulunulması söz konusu deÄŸildir. 

Bu çerçevede 12-27 Kasım 2021 tarihleri arasında öÄŸretmen atama sözlü sınavları gerçekleÅŸtirilmiÅŸ, sınav sonuçları 27 Aralık 2021 tarihinde ilan edilmiÅŸtir. 

ÖÄŸretmen adaylarımızın sözlü sınav sonuçlarına iliÅŸkin itirazları atama takviminde belirtilmiÅŸ olup, itirazlar 03-07 Ocak 2022 tarihleri arasında alınacak ve 14 Ocak 2022 tarihinde sonuçlandırılacaktır. Sonuca iliÅŸkin itirazlar titizlikle incelenecektir.  

Kamuoyuna duyurulur. "

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI