ÖĞRETMEN AÇIĞI HAKKINDA KILIÇDAROĞLU NE SÖYLEDİ?

ÖĞRETMEN AÇIĞI HAKKINDA KILIÇDAROĞLU NE SÖYLEDİ?


  • 29 Haziran 2021 Salı
713 görüntülenme

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, "Milli EÄŸitim Bakanlığı verilerine bakıyorsunuz, Ocak 2021'de 107 bin 909 öÄŸretmen açığı var. Sayıştay raporlarına bakıyorsunuz 138 bin 393 öÄŸretmen açığı var. Ama ErdoÄŸan'a göre öÄŸretmen açığı yok." dedi.

KılıçdaroÄŸlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuÅŸmada, iktidar olmaları halinde iÅŸsizliÄŸi önlemek için öncelikle kamuda boÅŸ olan saÄŸlık personeli ve öÄŸretmen kadrolarına atama yapacaklarını söyledi.

Atama bekleyen öÄŸretmenlerin, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a taleplerini ilettiklerini anlatan KılıçdaroÄŸlu, "En tepedeki insan devletten habersiz. Milli EÄŸitim Bakanlığı verilerine bakıyorsunuz, Ocak 2021'de 107 bin 909 öÄŸretmen açığı var. Sayıştay raporlarına bakıyorsunuz 138 bin 393 öÄŸretmen açığı var. Ama ErdoÄŸan'a göre öÄŸretmen açığı yok. Niçin? Sarayda öÄŸretmen yok ki. Bakıyor sarayda bütün kadrolar dolu, herkesin durumu çok iyi, üstelik herkes bir yerden deÄŸil 3, 4, 5 yerden maaÅŸ alıyor. 'Herhangi bir sorun yok burada, nereden çıktı açıklar, atamalar? Tam tersine kadro fazlalığı var' diyor. Allah akıl fikir versin, devleti bunlar yönetiyorlar. Bunlar yönettikleri için de memlekette iÅŸsizlik bu boyutlarda." ifadesini kullandı.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI