CUMHURBAÅžKANLIÄžI'NDAN KRÄ°PTO PARA UYARISI

CUMHURBAÅžKANLIÄžI'NDAN KRÄ°PTO PARA UYARISI


  • 20 Haziran 2021 Pazar
333 görüntülenme

CumhurbaÅŸkanlığı Dijital DönüÅŸüm Ofisi, kripto varlık alım satım platformlarıyla ilgili vatandaÅŸlara uyarılarda bulundu.CumhurbaÅŸkanlığı Dijital DönüÅŸüm Ofisi'nin Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada ÅŸu iafadelere yer verildi

Kripto varlık alım satım platformlarının sayısı ve kullanıcısının gün geçtikçe arttığı hatırlatıldı. Bu noktada bilinçli kullanımın çok önemli olduÄŸu belirtilerek, doÄŸru platformu tercih etmek ve güvenli iÅŸlem yapmak için dikkat edilmesi gerekenlerin yer aldığı video paylaşıldı.

Ofisin sosyal medya hesabından paylaşılan videoda, kripto varlıklara ilişkin şu bilgiler verildi:

"Kripto varlıklar fiziksel olmadıkları için sadece elektronik ortamlarda saklanabilmekte, soÄŸuk ve sıcak cüzdan olmak üzere iki farklı ortam kullanılabilmektedir. Ä°nternete baÄŸlı olan ve saklanmaları için kullanıcının herhangi bir donanıma ihtiyaç duymadığı cüzdanlara sıcak cüzdan denilmektedir. Kripto varlıklar, sıcak cüzdan kullanarak saklanıyorsa; kripto varlıkların güvenliÄŸi, sıcak cüzdan hizmeti sunanlara emanet edilmektedir. SoÄŸuk cüzdan sadece kripto varlık alışveriÅŸi esnasında internete baÄŸlı olan cüzdanlardır.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI