KOCA: SALGININ SONU GÖRÜNDÜ

KOCA: SALGININ SONU GÖRÜNDÜ


  • 09 Haziran 2021 ÇarÅŸamba
423 görüntülenme

 SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Koca'nın basın açıklamasından satırbaÅŸları ÅŸu ÅŸekilde:

SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca, Yarından itibaren aşılama 45 yaÅŸa düÅŸecek açıklamasını yaptı. Bakan Koca, hafta başında 4,2 milyon doz BioNTech aşısının daha Türkiye'ye geleceÄŸini duyurdu.

GördüÄŸünüz gibi artık hangi kısıtlamaların olacağı hangi tedbirlerin alınacağı telkinleri için deÄŸil normalleÅŸmeyi daha hızlı ve güvenli nasıl saÄŸlayacağımız ile ilgili bilgiler vermek için huzurlanıza çıkıyorum.

Artık biz aşı programı ile bağışıklığı elde ederek eski normallerimize en kısa sürede nasıl döneceÄŸimizi konuÅŸuyoruz.

Tatili tatil gibi yapabileceÄŸimiz gündemi salgının deÄŸil bizim belirleyeceÄŸimiz günlerin arefesindeyiz. 

Güvenle eski günlerimize dönmek için 3 önemli konuya dikkatinizi çekmek istiyorum.

Ä°lki sırası gelen vatandaÅŸlarımızın gecikmeden aşılarını olmalıdır. Bu toplumsal bağışıklığı en kısa sürede kazanmamız için ilk ÅŸarttır.

Ä°ster yaÅŸ ister meslek grubu sebebiyle sıranız gelmiÅŸ olsun lütfen zaman kaybetmeden aşınızı olun. Yaın itibari ile 45 yaÅŸüstü vatandaÅŸlarımızda aşılanmaya baÅŸlanacak. Gelecek Pazartesi günü ise 40 yaÅŸ üzeri tüm vatandaÅŸlarımız aşı programlarına dahil edilmiÅŸ olacak. 

Ä°kincisi aşılama ile toplumsal bağışıklığı elde edene kadar kiÅŸisel tedbirlerimize tavizsiz uymaya devam edelim. Aşı olan vatandaÅŸlarımızda toplumsal bağışıklık elde edilene kadar tedbirlere uymalı. Unutmayalım aşının bizi korumsaı için belirli bir sürenin geçmesi gerekiyor

Üçüncüsü ise salgın kontrolünün sürdürülebilirliÄŸinin saÄŸlamanmasıdır. Bunu için ÅŸimdiye kadar dışardıdan tedarik ettiÄŸimiz aşıların yerine kendi aşımızın kullanıma girmesi gerekiyor. BildiÄŸiniz gibi çok sayıda aşı geliÅŸtirme projemiz devam ediyor. Ve birinde son aÅŸamaya geldik. Önümüzdeki hafta yerli aşımızın son fazı olan Faz3 insan çalışmaları için gönüllülerimizi aşılayacağız. Türk aaşısı son aÅŸamaya geldi.

Salgın kontrolünün sürekliliÄŸi aşıda dışa bağımlılığı bitirecek bu önemli geliÅŸmeyi hep birlikte yaÅŸayacağız. 

Aşıların belirli bir süre ile bağışıklık kazandırdığı ve 2 doz aşı olan kiÅŸilerin 3. doz aşı olması gerekliliÄŸi konusunda bilimsel çalışmalara devam etmektedir. Bu konuda bir klinik çalışmada bakanlığımızca planlanmış hangi aşıların çapraz kullanılabileceÄŸi ve yerli aşımızın 3. doz olarak kullanımı deÄŸerlendirilmektedir. Elde edeceÄŸimiz somut bilimsel verileri sizlerlede paylaÅŸarak yol haritamızı kesinleÅŸtirmiÅŸ olacağız. Ülkemize kullanıma giren aşılar ve yerli aşımızın hangi usullerle kullanılabileceÄŸini belirleyeceÄŸiz. 

Umarım saÄŸlık bakanını daha az göreceksiniz sesini daha az duyacaksınız. Bundan sonra size vereceÄŸim en önemli haberin yerli aşımızın baÅŸarısı ve salgının son bulduÄŸu açıklaması olacağını görüyor ve o günü iple çekiyorum. Çok yakında salgın haberlerinden kurtulacağız.

9 HAZÄ°RAN VAKA TABLOSU AÇIKLANDI

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI