ZAM PAZARLIÄžI BAÅžLIYOR

ZAM PAZARLIÄžI BAÅžLIYOR


  • 23 Mayıs 2021 Pazar
359 görüntülenme

Konfederasyonların mali ve sosyal hakları içeren taleplerini kısa süre içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunmasıyla pazarlık süreci baÅŸlayacak.

Bakanlıklar, üniversiteler, hastaneler, karayolları, demiryolları, ÅŸeker fabrikaları ve elektrik üretim santrallerinin de aralarında olduÄŸu kamu kurum ve kuruluÅŸlarındaki 700 binden fazla iÅŸçiyi ilgilendiren 2021 Yılı Kamu Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmeleri Çerçeve Protokolü öncesi sendikalar hazırlıklarını bitirdi.
SaÄŸlık kurumlarında iÅŸçilere ek ödeme yapılması, taÅŸerondan kadroya geçen iÅŸçilere tayin ve becayiÅŸ hakkı verilmesi ve bu iÅŸçilere yönelik zorunlu emeklilik uygulamasının kaldırılmasının da aralarında olduÄŸu talepler,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunulacak.

Konfederasyonların taleplerini sunmasıyla resmi olarak baÅŸlayacak pazarlık sürecinin, yürütülecek müzakerelerin ardından temmuz ayında sonuçlanması bekleniyor.

Yaklaşık 3,5 milyon memur ile 5,5 milyon memur emeklisinin maaÅŸlarına yapılacak zam oranının belirleneceÄŸi 2021-2022 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu SözleÅŸme görüÅŸmeleri de 1 AÄŸustos'ta baÅŸlayacak.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI