ZİYA SELÇUK CANLI YAYINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

ZİYA SELÇUK CANLI YAYINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU


  • 04 Mayıs 2021 Salı
448 görüntülenme

Milli EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk AkÅŸam TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Ziya Selçuk'un açıklamalarından baÅŸlıklar ÅŸu ÅŸekilde: 

Salgın döneminde 560 bin öÄŸretmenimiizle görüÅŸmelerde bulunduk. Ben Ziya ÖÄŸretmenim. Ziya öÄŸretmen buluÅŸmaları yapıyoruz. Biz öÄŸretmenlerimizle aynı davanın paydaÅŸlarıyız. Mümkün olsa hepsiyle tokalaşıp hal hatır sormayı isterim. Bu süreç öÄŸretmenler için çok öÄŸretici bir süreç oldu. Okulların hayatımızdaki vazgeçilmezliÄŸini görmüÅŸ olduk. 

Biz okulları açıp ne kadar öÄŸrencinin katılım saÄŸlayacağını merak ediyoruz. Baktığımızda yüzde 80'e yakın katılım oluyor. Onların gelecekleriyle ilgili umutlarımız kararlarımız var. Yüzde 80 katılım bir beklenti olduÄŸunu gösteriyor. Bir öÄŸretmen için yüz yüze eÄŸitim yapmak uzaktan eÄŸitim yapmaktan daha güzel daha zevkli.  Bu süreçte velilerede çok sorumluluk yüklendi. Daha saÄŸlıklı kararlar almak için neler yapabiliriz araÅŸtırıyoruz, soruyoruz. 

ÖÄŸretmenlerimizin dijital becerilerinin geliÅŸtiÄŸini görüyoruz. ÖÄŸretmenlerimiz ve öÄŸrencilerimiz arasındaki iletiÅŸim güçlendi. Tüm meslektaÅŸlarımıza tekrar teÅŸekkür ediyorum. 

Tam kapanma döneminde tüm öÄŸretmenlerimizin ekranları açık. Tüm öÄŸrencilerimiz "öÄŸretmenim" dediÄŸi anda "burdayım" diyecek kadar yakınız.

Sunucu: Ek atama meselesinde ısrarla sormamı istiyorlar. O kadar mesaj aldım bir tane kötü söz görmedim. Hepsi çok terbiyeli çok temiz insanlar.Bu konuda bir aydınlatabilir misiniz?

Onlar bizim arkadaÅŸlarımız, meslektaÅŸlarımız. Onların bunun peÅŸinde tabiki olacaklar. Hayalleri var, ders yapmak öÄŸrencileriyle buluÅŸmak. Bize düÅŸen bu hakkı onlara teslim etmek. Geçen sene 40 bin atama oldu. Uzun yıllar hep 40 bin atama oldu. Ama bu sene salgınında etkisiyle 20binle kaldık. Ama bunun artması noktasında çok büyük arzumuz var. Taleplerimiz var. Dahaçok öÄŸretmenimizin olması MEB için de istediÄŸimiz bir ÅŸey. DiÄŸer kurumlarla iletiÅŸim ve gayret içerisindeyiz.

Engelli ÖÄŸretmenlerimiz ile ilgili çalışmalarımızda sürüyor.Ä°nÅŸallah bu konuda da ilerleme saÄŸlayacağız.

Formasyon meselesi hakkında beklenti nedir?

1 Ocak 2021 e kadar formasyon belgesi almış olan hiç kimse maÄŸdur olmayacak. Biz bunu 2 sene önce açıkladık. Yüzbinlerce öÄŸretmen formasyon alıyordu. Bu saÄŸlıklı bir iÅŸleyiÅŸ deÄŸildi. Biz öÄŸretmenliÄŸe atandıktan sonra bir formasyon düzenledik. Ama onun öncesinde eÄŸitim Fakültesi okuyan öÄŸrenciler bazı temel eÄŸitimleri alıyor. Tezli yüksek lisans yaptıktan sonra öÄŸretmenliÄŸe atananlara formasyon eÄŸitimi veriyoruz.

1 Ocak'tan sonra da formasyon eÄŸitimi verilmediÄŸi için bir maÄŸduriyet söz konusu deÄŸil.

İl Dışı Tayinlerde son durum nedir?

Kadrolu öÄŸretmenlerin 2021 yılı yer deÄŸiÅŸtirme iÅŸlemleri  MEB tarafından zamanı geldiÄŸinde yapılıyor. Temmuz ayı başından AÄŸustos sonuna doÄŸru olmak üzere planlandı. Haziran ayı içinde duyurusu yapılacak.

ÖÄŸrencilerden gelen sınav soruları hakkında ne söylersiniz?

Belki bunu 50 kere açıkladık ama çocuklar yılmıyor, yılmasınlar. Sorgulamaları eleÅŸtirmeleri çok doÄŸal. Ben onların Ziya öÄŸretmenleriyim. Tam da bizim istediÄŸimiz ÅŸey. Ziya öÄŸretmen bazen öÄŸrencilerin hoÅŸuna gitmeyecek kararlar da alabilir. Biz bu kararları alırken sadece bu ana bakarak karar almıyoruz. Sınav yok desek emin olun öÄŸrencilerin çoÄŸu her ÅŸeyi bırakıyorlar. iki hafta dersleri kaçırdığınızda sonrasını da anlayamıyorsunuz. Sınavlaryok kalktı desem beni çok severler. Ama beni sevsinler diye bunu mu diyeyim yoksa geleceÄŸi düÅŸünerek doÄŸrusu nedir diye soruÅŸturup ona göre mi karar alayım?

EÄŸer öÄŸrencilerin tamamı sıkı bir çalışma disiplinine sahipse bizim yapmamız gereken bir ÅŸey yok. Ama öÄŸrencilerimizin ne kadarı bunu yapıyor? Bizim bir yılda 6 sınav yapmamız gerekiyor. Ama olaÄŸanüstü bir dönemde olduÄŸumuz için birer sınav yapıyoruz. Emin olsunlar onların hayrına olmayan hiç bir ÅŸeyi yapmayız. HerÅŸeyi boÅŸveremeyiz. Biz bu ülkenin çocuklarını da öÄŸretmen gibi anne baba hissiyatıyla yaklaÅŸmak zorundayız. Onlar bazen kızacaklar bazen hoÅŸlarına gidecek ama bilsinler ki en doÄŸrusunu yapmaya çalışıyoruz. 

Ä°çinde bulunduÄŸumuz durumuda düÅŸünürlere çok seviniriz. Bizde çok zorlanıyoruz. Kararlar alırken çok insana danışıyoruz. Her gün aralıksız çalışıyoruz. Ä°steyen kendi hocasından isteyen TV'den isteyen mizah yönlü hocalardan dersi alsın istiyoruz.

Tır ÅŸoförü olamadınız Milli EÄŸitim Bakanı oldunuz hayallerinize ulaÅŸamadınız. Acaba nasıl biriyle konuÅŸuyoruz diye sormak istiyorum. 

ÖÄŸretmen kimliÄŸimizle hayatın her cephesini görüyoruz. Babam minibüs ÅŸoförü annem hiç okula gitmemiÅŸ. Her ÅŸeyden bir ders aldık. Bizim kuÅŸak biraz yorgun bir kuÅŸak. Ben 10 km her gün yürüyerek liseye giderdim. Param olmadığı için minibüse binemezdim. Bizim yaÅŸadığımız zorluklar vardı. Bir futbol topu almak için kaç arkadaÅŸ para toplayıp aramızda alıyorduk. Böyle bir çocukluk elbette çalışma hayatı olarak geçti. Ama bu çalışmalar o kadar çok ÅŸey kattı ki. Salgın dönemi de bir çatal olarak görüyorum. Bu dönemde kitap okumak, enstrüman öÄŸrenmek gibi ÅŸeylerle mi zaman harcıyoruz. Yoksa sıkılarak mı geçiriyoruz.Ben Ziya ÖÄŸretmen olarak kendimi nasıl geliÅŸtiririm diye sürekli araÅŸtırıyorum. 

Bu dönemi güzel ÅŸeylerle hatırlamayı çok önemsiyorum. MEB tarihinde böyle bir dönem yoktur elbette. Zor bir dönem ama biz çözüm makamıyız. Hizmet makamıyız. Vazifeli insanlarız. ÖÄŸretmenlerimizle öÄŸrencilerimizle biz bir ekibiz bir takımız.

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI