MEB'DEN DYK İYEP BİLSEM VE STAJ ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

MEB'DEN DYK İYEP BİLSEM VE STAJ ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA


  • 28 Nisan 2021 ÇarÅŸamba
378 görüntülenme

MEB Temel EÄŸitim Genel MüdürlüÄŸü ile OrtaöÄŸretim Genel MüdürlüÄŸü, uzaktan eÄŸitim faaliyetlerine iliÅŸkin resmi yazıları gönderdi.

Gönderilen yazılardan önemli baÅŸlıklar;

Ä°lkokulların 3. sınıfında yürütülmekte olan Ä°lkokullarda YetiÅŸtirme Programı (Ä°YEP)  durdurulmuÅŸtur. 

Destekleme ve yetiÅŸtirme kursları (DYK)  ile takviye kurslarına 29 Nisan 2021 PerÅŸembe günü saat 19.00'dan itibaren 17 Mayıs 2021 Pazartesi gününe kadar ara verilecektir.

Mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, mesleki eÄŸitim merkezlerinde; iÅŸletmelerde beceri eÄŸitimi ve staj çalışmalarına 29 Nisan 2021 PerÅŸembe günü saat 19.00'dan itibaren 17 Mayıs 2021 Pazartesi gününe kadar ara verilecektir. 

12. sınıfta yer alan iÅŸletmelerde mesleki eÄŸitim dersi ve staj çalışmalarını okulda yapan Anadolu Meslek Programı ve Anadolu Teknik Programı öÄŸrencileriyle yürütülen; alan zümre öÄŸretmenler kurulu kararı ile belirlenmiÅŸ uygulama kazanımlarına iliÅŸkin yüz yüze eÄŸitime 29 Nisan 2021 PerÅŸembe günü saat 19.00'dan itibaren 17 Mayıs 2021 tarihine kadar ara verilecektir. 

 Özel EÄŸitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel MüdürlüÄŸüne baÄŸlı özel eÄŸitim meslek liseleri, özel eÄŸitim meslek okulları, özel eÄŸitim uygulama okulları (III. Kademe) ile bu kademede eÄŸitim verilen özel eÄŸitim sınıflarında ve tüm kademelerde eÄŸitim veren bilim ve sanat merkezlerinde uzaktan eÄŸitime geçilecektir. Evde, hastanede ve kaynaÅŸtırma/bütünleÅŸtirme yoluyla eÄŸitim kapsamında destek eÄŸitim odasında verilen eÄŸitim hizmetleri de uzaktan eÄŸitim yolu ile yürütülecektir.

 Rehberlik ve araÅŸtırma merkezlerinde yürütülmekte olan eÄŸitsel deÄŸerlendirme ve tanılama hizmetleri ve BÄ°LSEM genel zihinsel yetenek alanı bireysel deÄŸerlendirme iÅŸlemleri ile öÄŸrenciler için gerçekleÅŸtirilecek olan BÄ°LSEM resim ve müzik yetenek alanında bireysel deÄŸerlendirme iÅŸlemleri  29 Nisan 2021 PerÅŸembe günü saat 19.00’dan itibaren 17 Mayıs 2021 tarihine kadar durdurulmuÅŸ olup, oluÅŸturulan randevular ileri tarihlere ertelenecektir. 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI