KABİNE TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMALAR

KABİNE TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMALAR


  • 26 Nisan 2021 Pazartesi

En son yapılan kabine toplantısında alınan kararlar iki hafta süre ile geçerliydi. Yeni kararların neler olacağı, kısıtlamalarının kapsamının genişletilip genişletilmeyeceği merak konusuydu. Okullarda son durum ne olacak sokağa çıkma kısıtlaması ve şehirlerarası seyehat ile ilgili yeni kararlar gelecek mi? Kabine 26 Nisan Pazartesi günü saat 15.45'te toplandı. 

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'ın açıklama yapması ve yeni kararları duyurması bekleniyor. Yaklaşık 3 saat süren kabine toplantısı 18.40 itibari ile sona erdi. Saat 19.00'da Erdoğan konuşmasına başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şu şekilde;  

kabine değişikliği

Geçtiğimiz hafta kabinede 3 değişiklik yaptık. Kendilerine görevlerinde başarılar diliyorum. Görevlerini devreden bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Kendilerine yapılan sosyal medya linçlerini kınıyorum.

Kıbrıs Türkleri

Kıbrıs'ı çözümsüzlüğe mahkum etmek isteyen, Kıbrıs Türk'ü kardeşlerimizi amborgolarla yıldırmaya çalışan zihniyete müsamaha göstermeyeceğiz. Kıbrıs Türk'ü kardeşlerimizin her zaman yanında durmaya devam edeceğiz.  

Terörle Mücadele

Terör örgütlerine ağır darbeler indirdik. Pençe-şimşek ve Pençe-yıldırım operasyonlarıızda görev alan her bir askerimizin alınlarından öpüyor. Gazaları mübarek olsun diyorum.

"Soykırım" ifadesi

ABD başkanı Biden'ın yayınladığı mesajla coğrafyamızda yaşanmış olaylarla ilgili mesnetsiz ve haksız ifadeler kullanıldı. 

Tarihteki olayların araştırılması tarihçilere bırakılmalı siyasetçilere değil.

Ülkemizde ve dünyada Anadolu asırlar boyunca farklı kökenden insanların huzurca yaşadığı bir toplum olmuştur. Tarihimizde ki 93 harbine kadar bu barış hali sürmüştür.Osmanlının son döneminde ülkede ki pek çok kesim batılılar tarafından tahrik edilerek ayaklandırılıştır.  Balkan toprakları asimetrik savaşlarla ülkeden koparılmıştır. Doğuda da aynı senaryo Ermenistan üzerinden oynanmıştır.  Ermeniler büyük katliamlara yönelmişlerdir. 

24 Nisan'da hiç bir trajik olay olmamıştır. 24 Nisan 1915 Osmanlı Devleti'nin aleyhine faaliyet yürüten örgütlerin kapatılıp 235 yöneticisinin tutukladığı gündür.

Ermeni çeteleri Türk ordusuyla veya şehirleri koruyan milisleriyle çatışmamış savunmasız insanları katletmiştir.

Biden neye dayanarak konuşuyor bilmiyorum. Ne kadar belgeleri var?  Varsa hodri meydan.  Ben belgelere dayanarak konuşuyorum. Arşivlerimizde 1 milyonun üzerinde belge var.

Osmanlı devleti Ermenileri başka bir yere göndermemiş, devlet içerisinde yer değişikiği yapmıştır. Osmanlı'nın Ermeni nüfusu yer değiştirme işlemi sırasında hayatını kaybedenlerin sayısı ancak 150 bini bulmaktadır. Eğer Osmanlı Ermeni nüfusu başka yerlere göndermeseydi cephedeki askerlerini çekmek zorunda kalacaktı.

Ülkemizde Ermenilerin katlettiği Türklere ait pek çok toplu mezar vardır. Ama Ermenilere ait olanlara rastlayamazsınız. Eğer soykırım diyorsanız dönüp bir aynaya bakmanız lazım. Kalkıpta Türk milletine soykırım yaftasını yapıştıramazsınız.

Büyük vaatlerle kandrılan Ermenilerin bunun öfkesini bu yalanla örtmeye çalıştıkları anlaşılıyor. Kızılderililerden siyahilere, atılan atom bombalarına, Vietnamdan Irak'a  kadar bir çok alanda bu konuları tartışmaya açabiliriz. 

Ermeni iddialarıyla ilgili somut delil olmadığı gibi uluslararası bir yargı kararı da yoktur. "Soykırım" siyasetin konusu olamayacak kadar hassas bir konudur. Ermeni toplumuyla hiçbir sorunumuz yoktur. 

24 Nisan açıklamaları ile artık Türk-ABD ilişkilerinin seviyesi geriye düşmüştür. İstiklalini ve istikbalini her şeyin üzerinde tutan bir ülke olarak buna saygı duyan herkesle barış içinde yaşamaya iyi ilişkiler kurmaya varız. Biden ile Haziran ayında kararlaştrdığımız görüşmeyle yeni bir dönemin kapılarını aralayacğımıza inanıyorum.

Bir Ermeni lobisine nasıl Türkiye'yi değişiyorsunuz. Bundan sonrasına yönelik nasıl adımlar atacağımıza bakacağız. 

Hem salgın dönemini hem ramazan ayını gözeterek patates ve soğan dağıtımında 103 bin tonu geride bıraktık.

Salgın Tedbirleri ve Yeni kararlar

Aziz milletim koronavirüs salgını zaman zaman artan zaman azalan bu salgın krizini ülkemiz için en hayırlı biçimde yönetmeye çalışıyoruz.

Diyaliz hizmetlerinin bedelini yüzde 20 arttırdık. Çölyak tedavisinin ödeme tutarında şimdi %15 arttırma yaptık. Ağustos auında da ek %25 arttırma yapacağız.

Artan vaka ve vefat sayıları tedbirleri sıkılaştırmaya mecbur bıraktı. Kabine toplantımızdan enine boyuna değerlendirdik. Amacımız tedbirlerin temizlik maske mesafe kurallarından asla taviz vermeden uygulanmasını temin etmektir.

Bayramın ardından normalleşmemiz için rakamları bu sayının çok altında tutmamız gerekmektedir. Hedeflediğimiz rahatlığı sağlamak için sayıları 5 binin altına indirmeliyiz.

Özel hastaneler kovid hastalarından hiç bir ücret talep edemez. 

Muhtarlarımızın aşısına başlayacağız.

29 Nisan 2021 Perşembe saat 19.00 dan başlayıp 17 Mayıs saat 5.00 a kadar tam kapanma uygulanacak. 3 Hafta Kesintisiz tam kapanma uygulanacaktır. İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir.

Zincir marketler Pazar günleri kapalı olacak. Diğer günler belirlenen saatlerde hizmet verecek.

Şehirler arası seyehatlerin tamamı izne tabi olacak.

Yeme içme sektöründe paket servis ile hizmet verilecek. 

Anaokulu, kreş 8 ve 12 ler dahil yüz yüze eğitime ara verilecek. Tüm sınavlar ertelenecek.

Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar sokak ve şehir kısıtlamalasından istisna olmayacak. Toplu taşıma araçları %50 kapasiteyle çalışacak.

Sürecin hedeflediğimiz sonuçları verebilmesi için kurallar en sıkı şekilde uygulanacak, tedbirlerin istismarına izin verilmeyecektir.

 

Tüm gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz...

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

İlgili Haberler

  • Eğitim
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI