BİR AN ÖNCE YASAL DÜZENLEME GELMELİ SAYILARI 5 MİLYONU BULDU

BİR AN ÖNCE YASAL DÜZENLEME GELMELİ SAYILARI 5 MİLYONU BULDU


  • 25 Nisan 2021 Pazar
302 görüntülenme

Cumhuriyet tarihimizin en büyük dolandırıcılık vakası thodex vurgunu konuÅŸulurken vatandaÅŸlara önemli uyarılar geliyor. Thodex dolandırıcılığının gündeme bomba gibi düÅŸmesinin ardından gözler kripto para dünyasına çevrildi.

Pek çok kullanıcı ve uzman bir an önce sektöre denetim ve düzenleme gelmesi gerektiÄŸinin altını çiziyor. 

Türkiye'de tam 22 kripto para borsası mevcut ancak merdiven altı olanlarla bu sayı 50'ye kadar çıkıyor. Ülkemizde herhangi bir denetime tabi olmayan kripto para borsasını açmak web site açmak gibi .

Ülkemizde borsalar üzerinde kripto para yatırımı yapanların sayısı yaklaşık 5 milyon. TBMM AraÅŸtırma Hizmetleri BaÅŸkanlığı'nın Dijital, Sanal ve Kripto Para sistemleri raporuna göre 2019 sonunda piyasada 2 binden fazla kripto para birimi vardı.

Marmara Üniversitesi ÖÄŸretim Üyesi Doç. Dr. Ali Murat Kırık, Türkiye’de 5 milyon kripto para yatırımcısı olduÄŸunu belirterek, “Bu sayı Türkiye’nin Avrupa’da birinci sırada olduÄŸunu gösteriyor. Yatırımcı sayısı da her geçen gün artıyor. Kripto ticaretinde yeni baÅŸlayan veya deneyimli bir profesyonel olmanız fark etmez, bir banka hesabıyla kripto para satın almak çok basit. Ancak doÄŸru borsayı seçmek gerekir. 7/24 müÅŸteri desteÄŸi olan ve piyasada iyi bir itibara sahip borsaları tercih etmek son derece önemli" ifadelerini kullandı.

Tüketici BirliÄŸi Federasyonu BaÅŸkanı Mehmet Bülent Deniz, bu tarz sistemlerin saadet zincirine benzediÄŸini ve daha önce bu konularda çok uyarılarda bulunduklarını anımsatarak, “Aynı ÅŸeyler tekrarlanıyor. Ä°nsanların kısa yoldan kâr etme, zengin olma istekleri kullanılıyor. Para kazanmak, kısa yoldan kâr etmek o kadar kolay deÄŸil. Bir an önce bu sistem yasal düzenleme içine alınmalı” yorumunu yaptı.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI