MEB'DEN EK DERS ÜCRETİ AÇIKLAMASI

MEB'DEN EK DERS ÜCRETİ AÇIKLAMASI


  • 24 Nisan 2021 Cumartesi
1072 görüntülenme

19 Nisan 2021 tarihli karar ile öÄŸrencilerin eÄŸitime katılmaması durumunda ek ders ücreti kesilecek. Milli EÄŸitim Bakanlığı açıkladı.

Milli EÄŸitim Bakanlığı 19 Nisan tarihli kararı ile öÄŸrencilerin uzaktan veya yüz yüze eÄŸitime katılmaması durumunda öÄŸretmenlerin ek ders ücretinin kesileceÄŸini söyledi. 

Açıklamada “ÖÄŸretmenlerin, öÄŸrencilerin derse katılmamaları nedeniyle yerine getiremedikleri ders görevlerini yapmış sayılmalarının mümkün bulunmadığı deÄŸerlendirilmektedir” denildi.

EÄŸitim Sen Ä°stanbul 2 nolu ÅŸube baÅŸkanı Çayan Çalık konu ile ilgili ÅŸunları söyledi.

"ÖÄŸretmenler, eÄŸitim ve öÄŸretim açısından derse hazırlık çerçevesinde görevlerini yerine getirip, okula gittiyse veya uzaktan eÄŸitimde de hazırlıklarını yaptıktan sonra öÄŸrencinin derse katılmaması öÄŸretmenin suçu deÄŸildir. Dolayısıyla böyle bir durumda öÄŸretmenlerin ücretlerinin kesilmesi tamamen hukuksuzdur. GeçtiÄŸimiz hafta açıklanan kısmı tedbir sürecinin pandemiyi geriletmeyeceÄŸi göz önündeyken, bu süreçte maddi olarak zor durumda olan emekçilerin gelirlerine bu ÅŸekilde el konulmak istenmesi kabul edilebilir bir durum deÄŸildir.”

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI