KRÄ°PTO PARA SÄ°TESÄ°NE ULAÅžILAMIYOR, ÃœYELER TEDÄ°RGÄ°N

KRÄ°PTO PARA SÄ°TESÄ°NE ULAÅžILAMIYOR, ÃœYELER TEDÄ°RGÄ°N


  • 22 Nisan 2021 PerÅŸembe
382 görüntülenme

Türkiye'de 2017'den beri kullanılan kripto para Thodex'in internet sitesine ulaşım saÄŸlanamıyor. Sitenin bir anda kapatılması tepkilere neden oldu.

Thodex’ten yapılan ilk açıklamaya göre bir kuruluÅŸun ÅŸirkete yatırım yapmak istemesi nedeniyle tekliflerin deÄŸerlendirilme aÅŸamasına geçildiÄŸi belirtildi. Yapılan açıklamada, devir iÅŸlemleri tamamlanana kadar kripto para alım ve satımına yönelik iÅŸlemlerin durdurulduÄŸu, devir sürecine kadar ise kullanıcıların bilgilendirileceÄŸi, iddia edilen olumsuz haberlere ise itibar edilmemesi gerektiÄŸi ifade edildi.

Ä°lk olarak 6 saat süre ile bakım çalışması yapılacağını açıklayan Özer, daha sonra 4-5 gün sürecek bir bakım çalışmasından dolayı siteye ulaşımda sorun olduÄŸunu açıkladı. Thodex üyeleri tedirgin ve dolandırıcılık iddiaları büyüyor. Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer hakkında bir çok suç duyurusunda bulunuldu. 

Faruk Fatih Özer hakkında dün akÅŸam saat 18.00 civarında yurtdışına kaçtığı iddiaları ortaya atıldı. Borsanın kapanması ile 391 bin yatırımcı maÄŸdur oldu. MaÄŸdurların avukatlarından OÄŸuz Evren Kılıç, Özer'in Tayland'a gitmiÅŸ olabileceÄŸini ifade etti. Son zamanlarda para transferinde sıkıntılar yaÅŸandığını daha sonra sitenin kapatıldığını söyleyen Kılıç, yatırımcıların panik olduÄŸunu belirtirken "2 milyar dolarlık bir para buharlaÅŸmış durumda ve bu tarihin en büyük dolandırıcılık vakası."  dedi.

Sitede yaklaşık 391 bin aktif hesap olduÄŸu ve bu hesaplarda toplam 2 milyar dolarlık bir paranın bulunduÄŸu öÄŸrenildi. Ayrıca Thodex sahibi Faruk Fatih Özer Twitter ve Ä°nstagram hesaplarını kapattığı için kendisine ulaşılamıyor.

Yurt dışına kaçtığı görüntüler sosyal medyada yayınlanan Faruk Fatih Özer hakkında Cumhuriyet baÅŸsavcısı soruÅŸturma baÅŸlattı. Polis ekipleri Thodex'in merkezinde arama yapıyor.

Thodex'in kurucusu Farih Özer'den açıklama geldi!

Özer; " Yurt dışına yatırımcılarla konuÅŸmak için çıktım. 2 milyar doları alıp kaçtığım iddiaları asılsız." dedi.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI