ÖĞRETMENLER 40 BİN EK ATAMA İSTİYOR

ÖĞRETMENLER 40 BİN EK ATAMA İSTİYOR


  • 07 Nisan 2021 Çarşamba

Türkiye'nin dört bir yanından sesini duyurmaya çalışan öğretmenler 81 ilde  basın açıklamaları yaptı.

Öğretmenler açıklamalarında şunları vurguluyor; 20 bin öğretmen ataması son yıllarda yapılan en düşük öğretmen atamasıdır, 5 Mart'ta yayımlanan takvim 6 aya yayılmıştır, ve kontenjanlardaki ani düşüşler öğretmenleri hayal kırıklığına uğratmıştır.

2021 sınavına az bir süre kala takvimin açıklanması ve puanların bir yıl geçerli olması büyük mağduriyet yarattı.Tüm bunları ve  açıklanan sayıların yetersizliğini duyurmak isteyen öğretmenler Türkiye'nin 81 ilinde basın açıklamaları düzenledi. Düzenlemeye de devam ediyor.

Öğretmenler 20bin atamanın öğretmen açığını kapatmada yetersiz olduğunu ve 40 bin yeni atama yapılmasını istiyor. Bulunan açığın ücretli öğretmenlerle kapatılmaya çalışılması hem eğitim kalitesi hem de öğrencilerimizin geleceği açısından büyük sıkıntılar içermektedir. Çünkü var olan ücretli öğretmenlik sisteminde öğretmenlik yapmak için  lise mezunu olmak bile yeterlidir. At bakıcılığı, İşletme, Bankacılık gibi alanlardan mezun olmak bile ücretli öğretmenlik için yeterli vasıftır. Bu sistemle bulunan açığın kapatılmaya çalışılması oldukça yanlıştır. Eğitim camiası olarak sadece eğitim fakültesi mezunlarının öğretmenlik yapmasını ve ücretli, sözleşmeli, kadrolu, aday gibi kavramların ortadan kalkmasının doğruluğunu savunuyoruz.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

İlgili Haberler

  • Eğitim
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI