ÖĞRETMENLER 40 BİN ATAMA İÇİN İSTANBUL BEYAZIT'TA TOPLANDI

ÖĞRETMENLER 40 BİN ATAMA İÇİN İSTANBUL BEYAZIT'TA TOPLANDI


  • 03 Nisan 2021 Cumartesi
490 görüntülenme

"Emek, Fedakarlık, Puan, Sıralama Var hakkımız olan ATAMA YOK." "20 binin içinde emeklerimiz kaldı." "Maliye eÄŸitimden tasarruf olmaz." Sloganları Beyazıt'ta toplanan öÄŸretmenlerin 40 bin atama isteÄŸini duyurmak için toplandığı basın açıklamasından.

20 bin öÄŸretmen ataması son yıllarda yapılan en düÅŸük öÄŸretmen atamasıdır. 5 Mart'ta yayımlanan takvimle hem takvimin 6 aya yayılması hem de kontenjanlardaki düÅŸüÅŸler öÄŸretmenleri hayal kırıklığına uÄŸrattı.

2021 sınavına az bir süre kala takvimin açıklanması ve puanların bir yıl geçerli olması büyük maÄŸduriyet yarattı.Tüm bunları ve  açıklanan sayıların yetersizliÄŸini duyurmak isteyen öÄŸretmenler bu kez Ä°stanbul Beyazıt'ta toplandı. ÖÄŸretmenler 20bin atamanın öÄŸretmen açığını kapatmada yetersiz olduÄŸunu ve 40 bin yeni atama yapılmasını istiyor. Bulunan açığın ücretli öÄŸretmenlerle kapatılmaya çalışılması hem eÄŸitim kalitesi hem de öÄŸrencilerimizin geleceÄŸi açısından büyük sıkıntılar içermektedir. Çünkü var olan ücretli öÄŸretmenlik sisteminde öÄŸretmenlik yapmak için  lise mezunu olmak bile yeterlidir. Kanatlı hayvan yetiÅŸtiriciliÄŸi gibi alanlardan mezun olmak bile ücretli öÄŸretmenlik için yeterli vasıftır. Bu sistemle bulunan açığın kapatılmaya çalışılması oldukça yanlıştır.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI