10.FAZ TABLET DAÄžITIMINDA 26 Ä°LE 27 BÄ°N TABLET

10.FAZ TABLET DAÄžITIMINDA 26 Ä°LE 27 BÄ°N TABLET


  • 02 Nisan 2021 Cuma
289 görüntülenme

Millî EÄŸitim Bakanlığı, "EÄŸitimde Fırsat Adaleti' parolasıyla daha çok öÄŸrenciye ulaÅŸmak için tablet bilgisayarın dağıtımlarına devam ediyor. Bu kapsamda 10. faz dağıtımında Millî EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk, 26 ildeki öÄŸrenciye 27 bin 445 tablet bilgisayar setinin gönderildiÄŸini söyledi.

Uzaktan eÄŸitim sürecinde ihtiyacı olan tüm öÄŸrenciler için baÅŸlatılan tablet dağıtımlarında 500 bin adet olarak konulan ilk hedefle ocak ayı verileri aşılarak 700 bine yakın öÄŸrenciye ulaşıldı. 

10. faz tablet bilgisayar dağıtımı kapsamında Bakanlıkça tedarik edilen 27 bin 445 cihazın sevkiyatına baÅŸlandı. Bu fazdaki dağıtımda tablet bilgisayarların 18 bin 764'ü yatılı bölge ortaokulu öÄŸrencilerine ulaÅŸtırılacak.

Millî EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk, 10. faz dağıtım programında tabletlerin gönderildiÄŸi illerin yöneticileri ile video konferans yöntemiyle bir araya geldi.

Bir yandan daha çok öÄŸrencinin yüz yüze eÄŸitime devam edebilmesi için tüm toplumun desteÄŸiyle gösterilen gayretin devam ettiÄŸini, diÄŸer yandan da gereksinimi olan öÄŸrenciler için cihaz ve internet paketi desteÄŸinin güçlü bir ÅŸekilde sürdürüldüÄŸünü söyleyen Selçuk, EÄŸitimde Kontrollü NormalleÅŸme sürecinde içinde internet paketi bulunan tablet bilgisayar desteÄŸi ve daha aktif ÅŸekilde hizmet veren EBA Destek Noktaları'nın öÄŸrencilerin hizmetinde olduÄŸunu söyledi.

Bakan Selçuk, konuÅŸmasına ÅŸöyle devam etti: "Geçen yıl 23 Mart'ta baÅŸladığımız uzaktan eÄŸitim faaliyetlerinde bir yılı geride bıraktık. 10 günde 3 televizyon kanalı kurarak çocuklarımızın eÄŸitiminin kesintiye uÄŸramasına izin vermedik. Bugün dünyanın en çok ziyaret edilen internet sitesi ve bir dünya markası olan EBA dijital platformunda öÄŸrenci, öÄŸretmen ve velilerimizin de iÅŸaret ettiÄŸi gibi içerik kalitesi giderek artıyor. Evlatlarımıza onlarca basılı ve dijital materyal desteÄŸi sunarken internet eriÅŸimi ve cihaz sorunu yaÅŸayan "çocuklarımıza 500 bin tablet bilgisayar desteÄŸi" diyerek yola çıktık. Hedefimize ocak ayında ulaÅŸtık ve ÅŸu anda 700 bine yaklaÅŸtık. Sayıları 15 bini aÅŸan EBA Destek Noktaları'mızda hijyen tedbirlerine azami dikkat ederek çocuklarımıza alternatif destek sunuyoruz. Bugün de 26 ilimize 27 bin 445 tablet bilgisayar setini, içinde her zamanki gibi 25 GB internet paketi ile ulaÅŸtırıyoruz. Hep birlikte daha fazlasını baÅŸarmak için çalışmaya devam edeceÄŸiz."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI