BİR ZAMANLAR ÖĞRETMEN OLAN ÜNLÜLER

BİR ZAMANLAR ÖĞRETMEN OLAN ÜNLÜLER


  • 12 Mart 2021 Cuma
1044 görüntülenme

Bir zamanlar öÄŸretmenlik yapmış olan ünlü isimleri sizler için araÅŸtırdık. Bazılarını duymuÅŸ olsakta bazıları sizi ÅŸaşırtabilir. Ä°ÅŸte o isimler :

ÅžENER ÅžEN - SINIF ÖÄžRETMENÄ°

Usta oyuncu Åžener Åžen 1964-1966 yıllarında MuÅŸ Malazgirt'in köyü Fenek'te öÄŸretmenlik yapmıştır.

ÜMÄ°T KAFTANCIOÄžLU - TÜRKÇE ÖÄžRETMENÄ°

Yazar ve radyo programcısı olan Ümit KaftancıoÄŸlu'nun asıl adı Garip Tatar'dır. Bir süre Türkçe öÄŸretmenliÄŸi yapıştır.

CANDAN ERÇETÄ°N - MÜZÄ°K ÖÄžRETMENÄ°

Galatasaray Lisesi Mezunu Candan Erçetin ÅŸarkıcı, ÅŸarkı yazarı kimlikleriyle birlikte aynı zamanda bir müzik öÄŸretmenidir.

ZARA - MÜZÄ°K ÖÄžRETMENÄ°

 

TEVFÄ°K FÄ°KRET - TÜRKÇE ÖÄžRETMENÄ°

Türkçe öÄŸretmeni olarak göreve baÅŸladığı okulda, Muallim Naci’nin vefatı üzerine edebiyat öÄŸretmeni olarak çalışmaya devam etmiÅŸtir.

Hükümetin bütçede kısıntı yapıp memur maaÅŸlarını yüzde on kesmesine tepki olarak okuldan ayrılmış, inzivaya çekilmiÅŸtir.

Daha sonra ölümüne kadar Robert Kolej’de Türkçe öÄŸretmenliÄŸi yapmıştır.

HAKKI BULUT - SINIF ÖÄžRETMENÄ°

Hakkı Bulut Adana ÖÄŸretmen Okulu'nu bitirdikten sonra Osmaniye'nin Kumarlı Köyü'nde öÄŸretmenlik yapmıştır.

O dönemlerde  yaÅŸadığı ilginç  bir hikayeyi ise ÅŸöyle anlatıyor. "ÖÄŸretmenlik yapıyorum. ‘Ben Buyum‘ isimli plağım vardı. Her tarafta çalıyor. O zaman hakkımda öldüÄŸüme dair dedikodu çıktı. Akrabalarım bile inanmış. Minibüse bindim. Tabii psikolojik olarak ÅŸöhret olmuÅŸ bir sanatçının, o zaman halk, altında Mercedes’leri var, ceplerinde milyarları var, daireleri var diye biliyor. Oysa ben, minibüsün içinde yer yok, Ceyhan’a gidiyorum. Ayakta duruyorum, demirden tutmuÅŸum. Çıkardı adam plağı soktu, döndü plak. Bitti, bir daha… Bendeki sevinci düÅŸünün. ‘Yazık yaa bu çocuk ölmüÅŸ’ dedi. BaÅŸka yolcu da ‘Ne biçim ses, ne biçim beste’ diye övünce ben dayanamadım. ‘Yaaa kardeÅŸim Hakkı Bulut ölmedi, kendisi ÅŸu anda Kumarlı’da öÄŸretmenlik yapıyor’ dedim. Åžoför döndü sert sert, ‘Sen nereden biliyorsun lan’ dedi. ‘Hakkı Bulut benim’ dedim. Demez olaydım, frene bastı, saÄŸa çekti. Döndü muavine, ‘At lan ÅŸunun valizini aÅŸağı’ dedi. O da valizi arka kapıdan indirirken bir tekme koydu, valiz darmadağınık. Döndü bana ‘Ä°n lan Allahsız aÅŸağıya’ dedi. Ben tabii inmez miyim, indim. 2.5 lira yol parasını attı yere sonra da ‘Lan oÄŸlum git, amele bak pamuk topluyor. Onlara Hakkı Bulut diye ÅŸarkı okursun. Allahsız kitapsız’ dedi.

REFÄ°K HALÄ°T KARAY - TÜRKÇE ÖÄžRETMENÄ°

OÄžUZ ATAY - ÖÄžRETÄ°M GÖREVLÄ°SÄ° VE AKADEMÄ°SYEN

NURULLAH ATAÇ - FRANSIZCA ÖÄžRETMENÄ°

BARACK OBAMA 

Eski ABD baÅŸkanı Obama Chicago üniversitesi Hukuk Fakültesi'de 12 yıl öÄŸretmenlik yapmıştır.

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI