Bakan Özer Eyleme Katılan Öğretmenler Ek Ders Almayacak

Bakan Özer Eyleme Katılan Öğretmenler Ek Ders Almayacak


  • 01 Kasım 2022 Salı
483 görüntülenme

Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, Kocaeli programı kapsamında gerçekleÅŸtirilen 2022-2023 EÄŸitim ÖÄŸretim Yılı DeÄŸerlendirme Toplantısı'nda kentte görev yapan okul yöneticileri ile bir araya geldi. Son zamanlarda ÖÄŸretmenlik Meslek Kanunu'na karşı öÄŸretmenlere yönelik eylem çaÄŸrılarına da deÄŸinen Özer, "Åžuna emin olun, sizi bizden daha fazla seven hiç kimse olmaz. Sizin derdinizle dermanlanan, koÅŸullarınızın iyileÅŸtirilmesi için gece gündüz demeden çırpınan hiç kimseyi bulamazsınız." dedi. 

Eylemlerden dolayı öÄŸrencilerin maÄŸdur olmaması için her türlü önlemi aldıklarını, derslerin hiçbir kesintiye uÄŸramadan devam etmesini istediklerini dile getiren Özer, söz konusu eyleme katılan öÄŸretmenlerin ders ücretlerinin kesileceÄŸini ifade etti. 

Bakan Özer: "ÖÄŸretmenlik Meslek Kanunu'na göre inÅŸa edilen bir sistematik var ve bu sistematik zorunlu deÄŸildir. Zorunlu olmayan bir ÅŸeyin eylemi olmaz. Rasyonel deÄŸildir. Ä°stemiyorsan girmezsin. Bir ÅŸey isteÄŸe baÄŸlı deÄŸilse, zorunluysa istenmediÄŸi zaman eylem yapılabilir ama isteÄŸe baÄŸlıysa bunun eylemi olmaz. Bırak yararlananlar yararlansın bu imkandan. Onun üzerine bir manipülasyon, bir spekülasyon yapmaya hakkın yok. Ki her konuÅŸmamızda ifade ettik;: ÖÄŸretmenlik Meslek Kanunu sadece bir baÅŸlangıçtır. Yeni ilavelerle her zaman güncellenecektir. Çok daha iyi noktalara getirilecektir."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI