Bakan Özer'den LGS Açıklaması

Bakan Özer'den LGS Açıklaması


  • 07 Haziran 2022 Salı

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak soruları yanıtladı.

5 Haziran Pazar günü LGS kapsamında gerçekleştirilen merkezî sınava ilişkin değerlendirmesi sorulan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrencilerin uzun süre sonra ilk kez maskesiz şekilde sınava girdiğini belirtti.

Büyük bir organizasyon olan sınavda 81 il ve 922 ilçede yaklaşık 700 bin öğretmenin görev aldığını ifade eden Özer, sınavın başarılı bir şekilde yapıldığını söyledi.

30 Haziran'da sınav sonuçlarının açıklanacağını hatırlatan Özer, "Ölçme Değerlendirme Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz çalışmalarını tamamladı. Bugün itibarıyla iptal edilen hiçbir soru yok. Bu çok önemli... Yerleştirmede her bir sorunun kritik bir işlevi, anlamı var. Sınav sadece yaklaşık 1 milyon 236 bin sekizinci sınıf öğrencimizin sadece sınavlı okullara yerleştirilmesiyle ilgili bir sınav. Öğrencilerimizin yüzde 92'si herhangi bir sınava girmeye ihtiyaç duymadan çok rahat bir şekilde tercih ettikleri lise türlerine yerleşebiliyorlar. 30 Haziran'da yerleştirme kılavuzunu da açıklayacağız." diye konuştu.

Sınavlı okulların kontenjanlarının belli olup olmadığına ilişkin soru üzerine Özer, "Kontenjanlar belli oldu ama çalışmalar devam ediyor. Bildiğiniz gibi bu oranlar, genelde yüzde 12-13 bandında devam ediyor. Yine aynı şekilde olacak. İlaveler, çıkartılanlar olabilir. Geçen seneki oranla hemen hemen aynı olacak. Belki biraz artmış olabilir. Öğrencilerimiz rahat bir şekilde istedikleri okullara girebilecekler. Onunla ilgili bir sıkıntı yaşanmayacak." ifadesini kullandı.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

İlgili Haberler

  • Eğitim
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI