Bakan Özer'den LGS Açıklaması

Bakan Özer'den LGS Açıklaması


  • 07 Haziran 2022 Salı
283 görüntülenme

Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda eÄŸitim gündemine iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulunarak soruları yanıtladı.

5 Haziran Pazar günü LGS kapsamında gerçekleÅŸtirilen merkezî sınava iliÅŸkin deÄŸerlendirmesi sorulan Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, öÄŸrencilerin uzun süre sonra ilk kez maskesiz ÅŸekilde sınava girdiÄŸini belirtti.

Büyük bir organizasyon olan sınavda 81 il ve 922 ilçede yaklaşık 700 bin öÄŸretmenin görev aldığını ifade eden Özer, sınavın baÅŸarılı bir ÅŸekilde yapıldığını söyledi.

30 Haziran'da sınav sonuçlarının açıklanacağını hatırlatan Özer, "Ölçme DeÄŸerlendirme Sınav Hizmetleri Genel MüdürlüÄŸümüz çalışmalarını tamamladı. Bugün itibarıyla iptal edilen hiçbir soru yok. Bu çok önemli... YerleÅŸtirmede her bir sorunun kritik bir iÅŸlevi, anlamı var. Sınav sadece yaklaşık 1 milyon 236 bin sekizinci sınıf öÄŸrencimizin sadece sınavlı okullara yerleÅŸtirilmesiyle ilgili bir sınav. ÖÄŸrencilerimizin yüzde 92'si herhangi bir sınava girmeye ihtiyaç duymadan çok rahat bir ÅŸekilde tercih ettikleri lise türlerine yerleÅŸebiliyorlar. 30 Haziran'da yerleÅŸtirme kılavuzunu da açıklayacağız." diye konuÅŸtu.

Sınavlı okulların kontenjanlarının belli olup olmadığına iliÅŸkin soru üzerine Özer, "Kontenjanlar belli oldu ama çalışmalar devam ediyor. BildiÄŸiniz gibi bu oranlar, genelde yüzde 12-13 bandında devam ediyor. Yine aynı ÅŸekilde olacak. Ä°laveler, çıkartılanlar olabilir. Geçen seneki oranla hemen hemen aynı olacak. Belki biraz artmış olabilir. ÖÄŸrencilerimiz rahat bir ÅŸekilde istedikleri okullara girebilecekler. Onunla ilgili bir sıkıntı yaÅŸanmayacak." ifadesini kullandı.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI