MEB Öğretmenlerin eğitimi için 282 milyon bütçe ayırdı

MEB Öğretmenlerin eğitimi için 282 milyon bütçe ayırdı


  • 10 Mart 2022 Perşembe

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara'da düzenlenen Öğretmen ve Okul Yöneticilerinin Mesleki Gelişim Programı'na katıldı. Özer, okul bazlı mesleki gelişim eğitimlerini destekleyeceklerini belirterek, "Yani bir okul nereye varmak istiyorsa o yolculuğunda öğretmenlerinin sahip olması gereken donanımları, eğitimleri kendisi belirleyecek, biz bütçe sağlayacağız." dedi.

"282 milyonluk bütçeyi ayırıyoruz"

Milli Eğitim Bakanı Özer, program kapsamında, mesleki gelişim topluluklarının oluşturulacağını ifade ederek, şu bilgileri verdi: "2021'de Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün, öğretmenlerimizin mesleki gelişimiyle ilgili kullandığı bütçe 8 milyonmuş. 2022'deki bütçe yaklaşık 10 milyon. Program kapsamındaki projeleri uygulamak için 10 milyonluk bütçeyi 28 kat artırdık. Bugün itibarıyla 282 milyonluk bütçeyi bu projelere ayırıyoruz. Bu 282 milyonun 17 milyonunu mesleki gelişim toplulukları, 25 milyonunu öğretmen ve yönetici hareketlilik programı, 30 milyonunu öğretmen ve okul yöneticilerinin diğer mesleki gelişim eğitimleri, en büyük sürpriz, ağırlık verdiğimiz yer, okul temelli mesleki gelişim eğitimi için kullanacağız, 210 milyonunu sadece bunun için harcayacağız. Bakanlık olarak okullarımızın kendi mesleki gelişim eğitimleriyle ilgili tüm taleplerini karşılayabileceğiz. Bu bir başlangıç bütçesidir, inşallah 282 milyon değil, belki 500 milyon ile 2022 yılını kapatacağız."

Özer, öğretmenlik Meslek Kanunu'nun hazırlanmasında emeği geçen ve 20. Milli Eğitim Şurası'nda görüş ve önerilerini paylaşanlara teşekkür etti.

Eğitim ne kadar kaliteli ve güçlü olursa toplumun da o kadar güçlü olacağını vurgulayan Özer, "Bir toplum öğretmeni kadar güçlüdür." dedi.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

İlgili Haberler

  • Eğitim
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI