Bakan Özer eğitimde yatırımın en fazla yapılacağı ili açıkladı

Bakan Özer eğitimde yatırımın en fazla yapılacağı ili açıkladı


  • 08 Mart 2022 Salı

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TOKİ ve Gaziosmanpaşa (GOP) Belediyesince kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa edilen Süleymanşah Anadolu Lisesinin açılışına katıldı. Özer, eğitimdeki yatırımları artırma noktasında en fazla yatırım yapılan ilin İstanbul olduğunu söyleyerek "2022 yılında İstanbul'umuza 8.9 milyarlık eğitim yatırımı yapacağız." dedi.

Öğrencilerin eğitimin tüm kademelerindeki okullaşma oranları artarken aynı zamanda derslik başına düşen öğrenci sayısı ile öğretmen başına düşen öğretmen sayısının da OECD ortalamalarına ulaştığını aktaran Bakan Özer, "2000'li yıllarda ortaöğretim kurumlarındaki okullaşma oranları yüzde 44'ken, bugün yüzde 90'a ulaştı. Yükseköğretimdeki net okullaşma oranları, 2000'li yılarda yüzde 14'ler seviyesinden bugün yüzde 45'ler seviyesine geldi. 2000'li yıllarda eğitim sistemimizde 500 bin civarında öğretmen varken bugün 1,2 milyon öğretmenden bahsediyoruz." dedi.

İstanbul'daki eğitim yatırımlarına değinen Özer, "Eğitimdeki yatırımları artırma noktasında en fazla yatırım yaptığımız ilimiz İstanbul. 2022 yılında İstanbul'umuza 8.9 milyarlık eğitim yatırımı yapacağız. Millî Eğitim Bakanlığının en büyük bütçesini İstanbul'a ayırdık. Sadece eğitim binalarında değil, öğretmen atamalarında da İstanbul'u merkeze aldık. Son iki atamada en büyük payı İstanbul'a verdik. 31 Ocak 2022 tarihindeki 15 bin öğretmenimizin yüzde 50'sini yani 7.500'ünü İstanbul'a verdik. Bu yatırımlarımız devam edecek. İstanbul'umuz çok daha nitelikli eğitim binalarına, çok daha nitelikli eğitime kavuşacak."

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

İlgili Haberler

  • Eğitim
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI