Mart ayı yardımcı kaynak paketi yayımlandı

Mart ayı yardımcı kaynak paketi yayımlandı


  • 07 Mart 2022 Pazartesi

Mart ayı yardımcı kaynak paketi yayımlandı. Mart ayı yardımcı kaynak destek paketinde 8 bin soru yer alıyor.

Öğrencilerin derste işleyecekleri konuları pekiştirmeleri, uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarının telafi edilmesi ve öğrenme süreçlerine katkı sağlanması amaçlanarak alanında uzman ekiplerce hazırlanan pakette, 2. sınıftan 7. sınıfa temel eğitim kademesindeki öğrencilere yönelik 850 sorudan oluşan Çalışma Yaprakları, Çalışma Soruları ve Çalışma Fasikülleri yer aldı. 

8. sınıflar için mart ayı LGS örnek soruları

2022 yılında LGS kapsamında yapılacak olan merkezi sınava yönelik hazırlıklarını sürdüren 8. sınıf öğrencilerine destek sağlamak için her ay düzenli olarak yayımlanan LGS örnek sorularının Mart ayı çalışması da yardımcı kaynak paketinde paylaşıldı. 

YKS'ye yönelik 1200 çalışma sorusu

Ortaöğretim kademesindeki öğrenciler için hazırlanan "Tekrar Testleri"nin 10'uncusu da yardımcı kaynak destek paketinde yer alıyor. İkinci dönem ünite ve kazanımlarını kapsayan 10. Tekrar Testleri'nde 750 soru bulunuyor. 12. Sınıf öğrencileri için Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na yönelik kaynak setindeki 3 TYT, 3 AYT ve 1 YDT kitapçığında ise 1.200 soru yer alıyor. Ayrıca 4 bin 250 sorudan oluşan soru bankası, çalışma ve etkinlik kitapları da ortaöğretim öğrencilerinin kullanımına sunuldu.

8, 9 ve 10. Sınıflar için etkileşimli sorular

Elektronik ortamda 8, 9 ve 10. sınıf öğrencileri için hazırlanan etkileşimli sorular da paylaşılmaya devam ediyor. Bu çalışmada Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarından çoktan seçmeli sorularla birlikte açılır menü, sürükle bırak ve çoklu seçim özelliklerinin kullanıldığı sorular hazırlandı. Ayrıca üst düzey zihinsel becerilerinin ölçülmesine olanak sağlayan ve öğrencilere kendi cevabını oluşturma fırsatı veren açık uçlu sorular da kullanıldı. Sorular, öğrencilerin gerçek yaşam durumlarını ekranda görmesini sağlayan simülasyonlar içerecek şekilde yapılandırıldı.

Yardımcı Kaynak Paketine Ulaşmak İçin Tıklayınız

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

İlgili Haberler

  • Eğitim
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI