MEB'İN İKİ YILIN ARDINDAN ULUSAL ÇAPTA İLK SOSYAL ETKİNLİĞİ BELLİ OLDU

MEB'İN İKİ YILIN ARDINDAN ULUSAL ÇAPTA İLK SOSYAL ETKİNLİĞİ BELLİ OLDU


  • 05 Mart 2022 Cumartesi
414 görüntülenme

Millî EÄŸitim Bakanlığı, Kovid-19 tedbirlerinde yeni dönemin baÅŸlamasıyla 81 ilde sosyal etkinliklerin yapılmasına izin vermesinin ardından ulusal çapta ilk olarak 14. MEB Uluslararası Robot Yarışması'nı düzenleyecek.

MEB, Kovid-19 tedbirleri kapsamında 2 yıldır okullarda sosyal etkinliklerin yapılmasına ara verdi. Bakanlıkça 2 Mart'ta Kovid-19 tedbirlerinde yeni dönemin baÅŸlamasının ardından illere gönderilen yazıda okullar tarafından salgının seyrini kontrol altında tutmak için belirlenen kural ve esaslara uygun tedbirler alınarak sosyal etkinliklere izin verileceÄŸi bildirildi. Bu çerçevede MEB'in 2 yılın ardından ulusal çapta yapacağı ilk sosyal etkinlik, MEB Uluslararası Robot Yarışması olacak.

MEB "tarihin sıfır noktasında" robotları yarıştıracak

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik AraÅŸtırma Kurumu (TÜBÄ°TAK), Türkiye Teknoloji Vakfı ile Türk Ä°ÅŸ BirliÄŸi ve Koordinasyon Ajansı BaÅŸkanlığı iÅŸ birliÄŸinde her yıl farklı bir ÅŸehirde düzenlenen yarışmanın 14'üncüsü, 2 senedir Åžanlıurfa'da planlandı ancak salgın nedeniyle ertelendi.

Yarışma bu yıl, 2020'de belirlendiÄŸi üzere UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan, 12 bin yıllık geçmiÅŸiyle "tarihin sıfır noktası" olarak adlandırılan "Göbeklitepe" teması ve "Ahican tarihin sıfır noktasında" sloganıyla 13-16 Haziran'da 12 kategoride düzenlenecek.

Bu yıl ilk defa ön eleme yapılacak

MEB Mesleki ve Teknik EÄŸitim Genel MüdürlüÄŸü ile ACROME Robotik Mekatronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret AÅž arasında imzalanan "Mesleki ve Teknik EÄŸitim Ä°ÅŸ BirliÄŸi Protokolü" çerçevesinde rekabet duygusunun ve öÄŸrencilerin kodlama becerilerinin en üst seviyeye ulaÅŸmasını saÄŸlamak amacıyla bu yıl yarışmaya ön eleme ÅŸartı getirildi. Buna göre en yoÄŸun katılımın olduÄŸu çizgi izleyen (temel seviye), çizgi izleyen (ileri seviye), çizgi izleyen (hızlı seviye), insansız hava aracı (mini drone), mini sumo ve labirent ustası olmak üzere 6 kategoride yarışabilecek öÄŸrencilerin belirlenmesi için ilk kez "riders.ai" platformu üzerinden "Sanal Robot Yarışması" ile ön eleme gerçekleÅŸtirilecek.

Yarışmaya baÅŸvurular, "robot.meb.gov.tr" adresinden yapılacak. Salgın tedbirleri kapsamında ulusal düzeyde yapılacak yarışmaya, asgari seviyede seyirci kabul edilecek ya da yarışma seyircisiz düzenlenecek. Yarışma için baÅŸvurular 7 Mart'ta baÅŸlayacak. Son baÅŸvuru tarihi, ön elemesi yapılacak 6 kategori için 17 Nisan, ön elemesi yapılmayacak kategoriler için de 22 Mayıs olarak belirlendi. Ortaokul, lise ve yükseköÄŸretim öÄŸrencilerinin katılabileceÄŸi yarışmaya iliÅŸkin bilgiler "robot.meb.gov.tr" adresinden takip edilebilecek.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI