ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI 422 PERSONEL ALIM İLANI

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI 422 PERSONEL ALIM İLANI


  • 09 Åžubat 2022 ÇarÅŸamba
632 görüntülenme

Çevre, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanlığı 422 sözleÅŸmeli personel alımı yapacak. merkez ve taÅŸra birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre, 06/06/1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüÄŸe konulan SözleÅŸmeli Personel Çalıştırılmasına Ä°liÅŸkin Esasların Ek 2 nci maddesinin (b) fıkrası uyarınca istihdam edilmek üzere, KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle (422) adet sözleÅŸmeli mühendis, mimar, ÅŸehir plancısı ve büro personeli alınacaktır.

BAÅžVURMA GENEL ÅžARTLARI

a. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

b. Kamu kurum ve kuruluÅŸlarında baÅŸvuruda bulunacağı unvanda sözleÅŸmeli olarak çalışmıyor olmak.

c. 2020-KPSS’den; lisans mezunları için KPSS P3, ön lisans mezunları için KPSS P93 puan türünden en az 70 puana sahip olmak.

d. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinin; “Bu ÅŸekilde istihdam edilenler, hizmet sözleÅŸmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleÅŸmelerinin feshedilmesi veya sözleÅŸme dönemi içerisinde CumhurbaÅŸkanı Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleÅŸmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleÅŸmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hükmüne uygun olmak.

e. Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

f. 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiÅŸ veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiÅŸ olsa bile; · Kasten iÅŸlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak. · Affa uÄŸramış olsa bile Devletin güvenliÄŸine, Anayasal düzene ve bu düzenin iÅŸleyiÅŸine, özel hayata ve hayatın gizli alanına ve cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuÅŸturucu veya uyarıcı madde suçları, zimmet, irtikâp, rüÅŸvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı deÄŸerlerini aklama, kaçakçılık ve fuhuÅŸ suçlarından mahkûm olmamak. · Anayasal düzene ve bu düzenin iÅŸleyiÅŸine, özel hayata ve hayatın gizli alanına, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuÅŸturucu veya uyarıcı madde suçlarından dolayı hakkında devam etmekte olan bir soruÅŸturma veya kovuÅŸturma bulunmamak.

g. Askerlik durumu itibariyle; · Askerlikle ilgisi bulunmamak · Askerlik çağına gelmiÅŸ ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiÅŸ veya yedek sınıfa geçirilmiÅŸ olmak.

h. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

BAÅžVURMA ÖZEL ÅžARTLARI

a. ÇEVRE MÜHENDÄ°SÄ°: Türkiye’deki veya denkliÄŸi YÖK tarafından onaylanmış yurtdışındaki üniversitelerin “Çevre MühendisliÄŸi” bölümlerinden lisans mezunu olmak.
b. Ä°NÅžAAT MÜHENDÄ°SÄ°: Türkiye’deki veya denkliÄŸi YÖK tarafından onaylanmış yurtdışındaki üniversitelerin “Ä°nÅŸaat MühendisliÄŸi” bölümlerinden lisans mezunu olmak.
c. MAKÄ°NE MÜHENDÄ°SÄ°: Türkiye’deki veya denkliÄŸi YÖK tarafından onaylanmış yurtdışındaki üniversitelerin “Makine MühendisliÄŸi, Makine ve Ä°malat MühendisliÄŸi, Makine ve Üretim MühendisliÄŸi, Makine ve Malzeme MühendisliÄŸi” bölümlerinden lisans mezunu olmak.
d. HARÄ°TA MÜHENDÄ°SÄ°: Türkiye’deki veya denkliÄŸi YÖK tarafından onaylanmış yurtdışındaki üniversitelerin “Jeodezi ve Fotogrametri MühendisliÄŸi, Jeodezi ve Haritacılık MühendisliÄŸi, Harita MühendisliÄŸi, Geomatik MühendisliÄŸi” bölümlerinden lisans mezunu olmak.

e. ELEKTRÄ°K MÜHENDÄ°SÄ°: Türkiye’deki veya denkliÄŸi YÖK tarafından onaylanmış yurtdışındaki üniversitelerin “Elektrik MühendisliÄŸi, Elektrik ve Elektronik MühendisliÄŸi, Elektrik-Elektronik MühendisliÄŸi” bölümlerinden lisans mezunu olmak.
f. JEOLOJÄ° MÜHENDÄ°SLİĞİ: Türkiye’deki veya denkliÄŸi YÖK tarafından onaylanmış yurtdışındaki üniversitelerin “Jeoloji MühendisliÄŸi, Hidrojeoloji MühendisliÄŸi, Petrol ve DoÄŸalgaz Jeolojisi” bölümlerinden lisans mezunu olmak.
g. JEOFÄ°ZÄ°K MÜHENDÄ°SLİĞİ: Türkiye’deki veya denkliÄŸi YÖK tarafından onaylanmış yurtdışındaki üniversitelerin “Jeofizik MühendisliÄŸi” bölümlerinden lisans mezunu olmak.
h. MÄ°MAR: Türkiye’deki veya denkliÄŸi YÖK tarafından onaylanmış yurtdışındaki üniversitelerin “Mimarlık” bölümlerinden lisans mezunu olmak.

i. ÅžEHÄ°R PLANCISI: Türkiye’deki veya denkliÄŸi YÖK tarafından onaylanmış yurtdışındaki üniversitelerin “Åžehir ve Bölge Planlama” bölümlerinden lisans mezunu olmak.
j. BÜRO PERSONELÄ° (TaÅŸra): Türkiye’deki veya denkliÄŸi YÖK tarafından onaylanmış yurtdışındaki üniversitelerin “Emlak Yönetimi, Emlak ve Emlak Yönetimi, Gayrimenkul Yönetimi veya Gayrimenkul Yönetimi ve Pazarlama” bölümlerinden ön lisans mezunu olmak.
k. BÜRO PERSONELÄ° (Merkez): Türkiye’deki veya denkliÄŸi YÖK tarafından onaylanmış yurtdışındaki üniversitelerin “Ä°ÅŸletme, Ä°ktisat, Maliye, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Yönetim BiliÅŸim Sistemleri, Uluslararası Ä°liÅŸkiler, Ekonomi” bölümlerinden lisans mezunu olmak.

BaÅŸvurular 08 Åžubat 2022 Salı günü baÅŸlayıp 21 Åžubat 2022 Pazartesi günü saat 23:59:59’a kadar e-Devlet üzerinde Çevre, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu Ä°ÅŸe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden giriÅŸ yaparak, belirtilen takvimde aktif hale gelecek olan sınav baÅŸvuru ekranını kullanarak gerçekleÅŸtireceklerdir. Åžahsen veya posta yoluyla yapılan baÅŸvurular kabul edilmeyecektir.

BaÅŸvuru Kılavuzu Ä°çin Tıklayınız

Kamu Personel Ä°lanları ( Telegram)

Kamu Personel Ä°lanları ( Facebook)

Kamu Personel İlanları (Instagram)

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI