Öğretmenlere Özel İlk Defa Uygulanıyor. Yarıyıl Tatilinde Kullanıma Hazır

Öğretmenlere Özel İlk Defa Uygulanıyor. Yarıyıl Tatilinde Kullanıma Hazır


  • 20 Ocak 2022 PerÅŸembe
472 görüntülenme

ÖÄŸretmenlere Özel Ä°lk Defa Uygulanıyor. Yarıyıl Tatilinde Kullanıma Hazır. Millî EÄŸitim Bakanlığı, 22 Ocak-6 Åžubat tarihlerindeki iki haftalık yarıyıl tatilinde öÄŸretmenlere isteÄŸe baÄŸlı kapsamlı eÄŸitim programı hazırladı. MEB, bu kapsamda yeni bir dijital platform oluÅŸturdu ve ÖBA'yı (ÖÄŸretmen BiliÅŸim Ağı) ilk kez yarıyıl tatilinde uygulayacak. ÖÄŸretmenler 24 Ocak-04 Åžubat tarihleri arasında kendileri için hazırlanmış olan hizmet içi eÄŸitim faaliyetlerine ÖBA (ÖÄŸretmen BiliÅŸim Ağı) üzerinden katılabilecekler. Seminerlere katılım isteÄŸe baÄŸlı olacak. Seminerler, belirtilen tarih aralığında sürekli yayında olup internet baÄŸlantısı olan herhangi bir yerden katılım saÄŸlanabilecek.

Seminerlere ÖBA platformu www.oba.gov.tr'dan giriÅŸ yapılacak. ÖÄŸretmenler MEBBÄ°S ya da e-Devlet ÅŸifreleri ile sisteme giriÅŸ yaparak sunulan eÄŸitim konularından birine ya da isterlerse daha fazlasına katılabilecekler. Seminerleri tamamlayan öÄŸretmenlere "seminer katılım belgesi" MEBBÄ°S hizmet içi eÄŸitim modülünden e-sertifika olarak verilecek. 

Konu ile ilgili bir deÄŸerlendirme yapan Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer ÅŸunları söyledi: "Daha önce de açıkladığım gibi bu dönem odaklandığımız konuların başında öÄŸretmenlerimizin mesleki ve kiÅŸisel geliÅŸimlerinin çok boyutlu desteklenmesi yer almaktadır. Bu kapsamda çok boyutlu adım atıyoruz. Bu attığımız adımların sonuçlara olumlu yansımasını görmekten mutluluk duyuyorum. 2021 yılında düzenlediÄŸimiz eÄŸitimlere katılan öÄŸretmen sayımız 2020 yılına göre %134 artarken bu artışla son on yılın en yüksek kiÅŸi başı eÄŸitim saatine ulaÅŸmış olduk. Buna göre öÄŸretmen başına eÄŸitim saati, 2020 yılında 41,6 saat iken bu oran 2021 yılında %125 artışla 93,4 saate ulaÅŸtı. Bu süreçleri baÅŸarı ile yürüten ÖÄŸretmen YetiÅŸtirme Genel MüdürlüÄŸümüze çok teÅŸekkür ediyorum." 

Özer, 2022 yılında öÄŸretmenlerin uzaktan eÄŸitimde eÄŸitim seçeneklerini zenginleÅŸtirmek için ÖÄŸretmen BiliÅŸim Ağı'nı (ÖBA) kurduklarını belirterek bu platformun ilk kez 24 Ocak-4 Åžubat 2022 tarihleri arasındaki iki haftalık yarıyıl tatilinde kullanılacağını ifade etti.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI