MEB'den sınav kararı! 81 ilde ilk kez uygulandı

MEB'den sınav kararı! 81 ilde ilk kez uygulandı


  • 15 Ocak 2022 Cumartesi
522 görüntülenme

MEB'den sınav kararı! 81 ilde ilk kez uygulandı. Millî EÄŸitim Bakanlığı, yaklaşık dört buçuk aydır yüz yüze eÄŸitime devam ederken son bir buçuk yılın öÄŸrenme kayıplarını da telafi etmek için kapsamlı çalışmalar yürüttü. Bu kapsamda ortaokul ve lise öÄŸrencilerine yönelik ücretsiz destekleme ve yetiÅŸtirme kurs hizmeti sunan MEB, 81 ilde ilk kez bu kursların verimliliÄŸine yönelik izleme ve deÄŸerlendirme sınavı uyguluyor.

Uygulamanın amacının söz konusu kurslar aracılığıyla öÄŸrencilerin elde ettikleri kazanımları ölçmek, bu konuda onlara geri bildirimde bulunmak ve kursların etkinliklerini artırmaya yönelik, veriye dayalı bir alt yapı oluÅŸturmak olduÄŸunu belirten Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, bunun için çalışmanın 81 ilin tamamını kapsayacak ÅŸekilde tasarlandığını ifade etti. Bakan Özer, destekleme yetiÅŸtirme kurslarına iliÅŸkin mevcut durumu daha net görüp deÄŸerlendirmek ve yapılabilecek iyileÅŸtirmeleri ÅŸekillendirmek adına uygulamanın önemli olduÄŸunu aktararak ÅŸunları kaydetti: "06 Eylül 2021 tarihinden itibaren tüm kademelerde tam zamanlı ve yüz yüze olarak eÄŸitim öÄŸretime baÅŸlandı. Okullarımızın açılmasıyla beraber öÄŸrencilerimizi özellikle önceki öÄŸrenme kayıplarını telafi etmelerinde desteklemek amacıyla kademeli olarak ilk önce 8 ve 12. sınıf öÄŸrencilerinin, daha sonra sırasıyla 7, 11. sınıf ve 6, 10. sınıf öÄŸrencilerinin faydalanması için okullarımızda destekleme yetiÅŸtirme kurslarımızı hafta içi ve hafta sonu yüz yüze olacak ÅŸekilde ücretsiz olarak açtık. Bu kurslarımızın mevcut durumuna ve verimliliÄŸine iliÅŸkin geri bildirim bizim için önemli. Bu baÄŸlamda yürüttüÄŸümüz izleme ve deÄŸerlendirme ortak sınavı kapsamında Türkçe, Türk dili ve edebiyatı, matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, sosyal bilgiler, Ä°ngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi, felsefe, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coÄŸrafya derslerinin her birinden sorular içeren otuz üç farklı kitapçık oluÅŸturuldu.

Salgın koÅŸullarından dolayı öÄŸrencilerimizin kurs aldıkları tek bir dersin sınav uygulamasına katılmaları ve sınav süresinin kırk dakika olması planlandı. Sonuçlar yalnızca destekleme yetiÅŸtirme kurslarında yürütülecek iyileÅŸtirme çalışmalarına yön vermekte kullanılacak ve kesinlikle herhangi bir yerde not veya puan olarak kullanılmayacak."

Ä°ki yüz binden fazla öÄŸrenci sınava giriyor.

GeniÅŸ kapsamlı bir uygulamanın hayata geçirildiÄŸini belirten Özer yedi, sekiz, on bir ve on ikinci sınıf düzeyinde kurslara katılan 201 bin öÄŸrencinin örneklemde yer aldığını belirtti. Bununla birlikte ortaokul, imam hatip ortaokulu, yatılı bölge ortaokulu, Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi, çok programlı Anadolu lisesi, fen lisesi, güzel sanatlar lisesi, mesleki teknik Anadolu lisesi, sosyal bilimler lisesi, spor lisesi gibi farklı okul türlerinin uygulama kapsamında bulunduÄŸunu böylece sunulacak destekleri geliÅŸtirmek için detaylı veriler elde edileceÄŸini söyledi. Bakan Özer, uygulamanın ikinci dönemde de kurs açılan tüm sınıf düzeylerinde belirlenen derslerde gerçekleÅŸeceÄŸini ifade etti.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI