Bakan Özer'den Mülakat Açıklaması

Bakan Özer'den Mülakat Açıklaması


  • 13 Ocak 2022 PerÅŸembe
825 görüntülenme

Milli EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın sorularını yanıtladı.

Özer, tartışma konusu olan mülakatlarla ilgili, “Mülakat kanunda var. Bu bakanlığın tercihi deÄŸil. Kaldırılabilir ancak bunu kaldırmak meclisin iradesinde. Bizim kanun teklifi verme yetkimiz yok biliyorsunuz” dedi. Bakan Özer mülakatlarda bazı tarikat ve cemaatlerin öncelendiÄŸi, mülakat sonuçlarına müdahale edildiÄŸi yönündeki iddialara çok kesin bir ÅŸekilde, “Bunlar asla doÄŸru deÄŸil. Dışarıdan hiçbir müdahale yok. Bu ülkede tek bir Milli EÄŸitim Bakanlığı var ve orayı da ben yönetiyorum” diye yanıtladı.
KPSS’de birinci olup mülakatta elenen isim ile ilgili de konuÅŸan Bakan Özer, “Süreç iÅŸliyor, itiraz eder, mahkemeye gider…Ä°tiraz süreci bitti, ayın 14’üne kadar incelenip cevap verilecek” dedi.

Özer, 'mülakatlarda tartışmaların önüne geçmek için kamera koyulup koyulamayacağı' sorusunu ise ÅŸöyle yanıtladı:

“20 bin kiÅŸiden bahsediyoruz. Bu kadar büyük sayılı mülakatlarda çok zor, ayrıca o zaman da farklı sorunlar çıkabilir.”

Özer, konuÅŸmasına ÅŸöyle devam etti:

“Bazen çeÅŸitli sebeplerden kaynaklanan farklılıklar olabiliyor. Bakın, öÄŸretmenlik özel nitelikler gerektiren bir meslek. Size John Nash örneÄŸi vereyim. Çok büyük bir dehaydı ama iyi bir öÄŸretmen olabilir miydi? Yani bazen donanımlı, bilgili de olsanız anlatma kabiliyeti gibi temel bir alanda eksikseniz nasıl öÄŸretmenlik yapacaksınız? Ya da kekeme iseniz mesela… Örnek veriyorum, somut bir olay üzerine konuÅŸmuyorum. ÖÄŸretmenlikte iÅŸin pedagojik, psikolojik boyutu da var, bunu unutmayalım.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI