Okullarda pozitif vakalarda yapılması gereken izlenecek yol güncellendi

Okullarda pozitif vakalarda yapılması gereken izlenecek yol güncellendi


  • 13 Ocak 2022 Perşembe

Okullarda pozitif vakalarda yapılması gereken izlenecek yol güncellendi. Okullarda Covid-19 pozitif vaka çıkması durumunda yapılması gereken uygulamaları içeren yeni resmi yazı il milli eğitim müdürlüklerine gönderildi.

Bakanlığımız resmi ve özel okul/kurumlarının yüz yüze eğitim-öğretim ortamlarında öğrenci ve eğitim personelinin Covid-19 salgınının etkilerinden korunmasına yönelik önlemler, Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu tarafından belirlenen "Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzleme ve Filyasyon" rehberinde düzenlenmiştir.

Bu rehberdeki hususlara ilişkin yapılacak değişikliklere dair Sağlık Bakanlığınca yapılan açıklamalar doğrultusunda tarafımızca, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okullarda alınması gereken tedbirleri içeren Ek-1 ve Ek-2'de yer alan "Okullarda Covid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar" rehberi ile algoritması güncellenen şartlara göre yeniden düzenlenmiştir.


 
Bu itibarla, Ek-1 ve Ek-2'de yer alan rehber ve algoritma hakkında ilgililerin bilgilendirilmesi, tedbirlerin alınması, uygulama, izleme ve gözetim süreçlerinin hassasiyetle yürütülmesi hususunda, Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

Sadri ŞENSOY
Bakan a.
Bakan Yardımcısı

Metnin tamamı için tıklayınız

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

İlgili Haberler

  • Eğitim
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI