15 Bin Öğretmen Atamasının 7500'ü İstanbul'a yapılacak

15 Bin Öğretmen Atamasının 7500'ü İstanbul'a yapılacak


  • 12 Ocak 2022 ÇarÅŸamba
1683 görüntülenme

Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, deprem güçlendirmesi kapsamında yeni atölye ve derslikler de eklenerek yeniden yapılan Bahçelievler Anadolu Lisesi Açılış Töreni'nde konuÅŸtu.

31 Ocak'ta yapılacak 15 bin öÄŸretmen ataması törenini CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın katılımıyla Ä°stanbul'da gerçekleÅŸtireceklerini aktaran Özer, ÅŸöyle devam etti: "15 bin öÄŸretmenin yüzde 50'sini, yani 7 bin 500'ünü Ä°stanbul'a vereceÄŸiz. DiÄŸer taraftan Ä°stanbul'daki eÄŸitim yatırımlarını okul öncesinden liseye kadar yeniden revize ediyoruz.

Yeni yatırımlarla Ä°stanbul'umuzu desteklemeye devam edeceÄŸiz. Sadece basit bir ÅŸey söyleyeyim, Ä°stanbul'da ÅŸu anda 157 devlet anaokulu var, resmî anaokulu var. Ä°stanbul'a 1.000 tane yeni anaokulu yapıyoruz. Planlamalarını yaptık inÅŸallah, hızlı bir ÅŸekilde bu yatırımları hizmete alacağız. Ä°stanbul'a sadece kabaca bilgi vereyim ve bırakayım, 18 Åžubat'a bırakalım, minimum 5 milyarlık eÄŸitim yatırımı yapacağız.

Maksimumu Ä°stanbul ilimizin performansına baÄŸlı, parayı kullanma kapasitesine baÄŸlı, arsa bulmasına baÄŸlı. Ä°stanbul'da inÅŸallah tam gün eÄŸitime Esenyurt'tan baÅŸlayarak en sıkıntılı ilçemiz Esenyurt. Esenyurt'taki problemleri de inÅŸallah çözüyoruz. Esenyurt'tan baÅŸlayarak tüm ilçelerimizin eÄŸitimle ilgili çok farklı bir evreye taşındığı bir dönem olacak."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI