Okul Müdürüne Neden Kızdı? Bakan Özer Yanıtladı

Okul Müdürüne Neden Kızdı? Bakan Özer Yanıtladı


  • 07 Ocak 2022 Cuma
1114 görüntülenme

Okul müdürüne neden kızdı? Bakan Özer yanıtladı? Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, CNN Türk'te Gece GörüÅŸü programında eÄŸitim gündemine iliÅŸkin soruları yanıtladı.

Åžanlıurfa'daki okul ziyaretine de deÄŸinen Bakan Özer, buradaki açıklamasının kamera önünde yapılmadığını, normal rutin bir konuÅŸmanın içindeki bir kısmın cımbızlanarak servis edildiÄŸini ifade eden Özer, okulda çok geniÅŸ bir alan olmasına raÄŸmen öÄŸrencilerin çamur ve tozun toprağın içinde oynadıklarını gördüÄŸünü ifade etti.

 

Özer, "Biz oraya basketbol sahası, voleybol sahası yapabiliriz, rekreasyon olarak orayı çok güzel hale getirebiliriz. O cıvıl cıvıl öÄŸrencileri, o çamurların içinde gördüÄŸüm zaman üzüldüm, ben de kiÅŸisel olarak tepki verdim. Amacımız, ne okul müdürümüzü, ne ilçe milli eÄŸitim müdürümüzü, ne de il milli eÄŸitim müdürünü kırmak. Bizim derdimiz okullarımızın imkanlarını iyileÅŸtirmek. Bizim kaynakla ilgili bir sıkıntımız yok. Biz gönderdiÄŸimiz ücretin kaynağın yerinde kullanılmasını ve bunun çok hızlı bir ÅŸekilde yapılmasını istiyoruz. Çünkü kaybedecek vaktimiz yok." diye konuÅŸtu.

 

Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projes'nin çok hızlı bir ÅŸekilde hayata geçirildiÄŸini vurgulayan Özer, iki ayda Türkiye'de günde ortalama 272 kütüphanenin yapıldığını ifade etti.

Bakan Özer'den Yüz Yüze EÄŸitim Açıklaması

Bakan Özer, "Biz istiyoruz ki biz artık ÅŸu kök problemden kurtulalım, Her türlü imkanı verelim, imkan eksikliÄŸinden kaynaklanan bir mazeret olmasın. Åžanlıurfa'da da olmasın Cizre'de olmasın, Ä°stanbul'da da olmasın, Esenyurt'ta da olmasın, bizim derdimiz o. Åžanlıurfa'ya ben gittiÄŸim zaman 75 tane okul yatırımı verdim. Tüm ihtiyaçlara baktık. 1 milyarın üzerinde yatırım verdik." diye konuÅŸtu.  

1 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI