Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Alım İlanı

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Alım İlanı


  • 07 Ocak 2022 Cuma
3029 görüntülenme

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 4175 Personel Alım Ä°lanı Yapacak. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı TaÅŸra TeÅŸkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında çalıştırılmak üzere, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüÄŸe konulan “SözleÅŸmeli Personel Çalıştırılmasına Ä°liÅŸkin Esaslar”ın ek 2, ek 5 inci maddelerine göre, aÅŸağıda belirtilen unvan ve sayıda sözleÅŸmeli personel pozisyonu için sözlü sınav ile sözleÅŸmeli personel alınacaktır.

ADAYLARDA ARANAN NÄ°TELÄ°KLER:

A) Genel Åžartlar:

a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak,
b) Son müracaat tarihi itibariyle baÅŸvuru yapılan pozisyon için istenilen bölümden mezun olmak (baÅŸvurduÄŸu sözleÅŸmeli personel pozisyonu için belirlenen öÄŸrenim düzeyinin üstü bir öÄŸrenim düzeyinde mezun durumda olup bu öÄŸrenim düzeyinde KPSS puanı bulunan adayların baÅŸvuruları kabul edilmeyecektir.),
c) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaÅŸlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak,
ç) 65 yaşını bitirmemiÅŸ olmak,
d) 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleÅŸmeli personel pozisyonunda görev yapmakta iken, hizmet sözleÅŸmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleÅŸmesinin feshedilmesi veya sözleÅŸme dönemi içinde sözleÅŸmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluÅŸlarının sözleÅŸmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez. (Kısmi zamanlı veya proje süresi ile sınırlı çalışanlar, öÄŸrenim durumu itibariyle ihraz edilen sözleÅŸmeli bir unvana iliÅŸkin bir pozisyona atanmak suretiyle unvan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapanlar ile eÅŸ veya saÄŸlık durumu nedeniyle yer deÄŸiÅŸikliÄŸi talebinde bulunmakla beraber; geçiÅŸ yapacağı hizmet birimi bulunmaması, birim bulunmakla beraber o birimde aynı unvan ve niteliÄŸi haiz boÅŸ pozisyon bulunmaması veya en az bir yıllık fiili çalışma ÅŸartını karşılayamaması nedenlerinden herhangi birine baÄŸlı olarak yer deÄŸiÅŸikliÄŸi yapamayanlar bir yıllık bekleme süresine tabi deÄŸildir)

B) Özel Åžartlar:

1) Aile Sosyal Destek Personeli (4/B) (ASDEP) pozisyonuna atanabilmek için;
a) YükseköÄŸretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eÄŸitim veren Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler, Sosyal Çalışmalar, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk GeliÅŸimi, Aile ve Tüketici Bilimleri, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerinin birinden mezun olmak,
b) 2020 yılı KPSS B grubu (KPSS) P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

2) Sosyal Çalışmacı (4/B) pozisyonuna atanabilmek için;
a) Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler, Sosyal Çalışmalar lisans programlarının birinden mezun olmak,
b) 2020 yılı KPSS B grubu (KPSS) P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

3) Psikolog (4/B) pozisyonuna atanabilmek için;
a) Psikoloji lisans programından mezun olmak,
b) 2020 yılı KPSS B grubu (KPSS) P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

4) Fizyoterapist (4/B) pozisyonuna atanabilmek için;
a) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon lisans programlarının birinden mezun olmak,
b) 2020 yılı KPSS B grubu (KPSS) P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.  

5) Çocuk GeliÅŸimcisi (4/B) pozisyonuna atanabilmek için;
a) Çocuk GeliÅŸimi, Çocuk SaÄŸlığı ve GeliÅŸimi, Çocuk GeliÅŸimi ve EÄŸitimi lisans programlarının birinden mezun olmak,
b) 2020 yılı KPSS B grubu (KPSS) P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

6) Diyetisyen (4/B) pozisyonuna atanabilmek için;
a) Beslenme ve Diyetetik lisans programından mezun olmak,
b) 2020 yılı KPSS B grubu (KPSS) P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

7) ÖÄŸretmen (4/B) pozisyonuna atanabilmek için;
a) YükseköÄŸretim kurumlarının; Sınıf ÖÄŸretmenliÄŸi, Özel EÄŸitim ÖÄŸretmenliÄŸi, Özel EÄŸitim, Zihin Engelliler ÖÄŸretmenliÄŸi, Görme Engelliler ÖÄŸretmenliÄŸi, Ä°ÅŸitme Engelliler ÖÄŸretmenliÄŸi, Üstün Zekalılar ÖÄŸretmenliÄŸi, Okul Öncesi ÖÄŸretmenliÄŸi, Okul Öncesi EÄŸitimi ÖÄŸretmenliÄŸi, Anaokulu ÖÄŸretmenliÄŸi, Ana Okulu ÖÄŸretmenliÄŸi, Çocuk GeliÅŸimi ve EÄŸitimi ÖÄŸretmenliÄŸi, Çocuk GeliÅŸimi ve Okul Öncesi ÖÄŸretmenliÄŸi lisans programlarının birinden mezun olmak. b) 2020 ve 2021 yılı KPSS P10 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

8) Avukat (4/B) pozisyonuna atanabilmek için;
a) Hukuk fakültesi lisans programından mezun olmak,
b) 2020 yılı KPSS B grubu (KPSS) P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak,
c) BaÅŸvuru son günü itibarıyla Avukatlık ruhsatına sahip olmak veya avukatlık staj bitirme belgesine sahip olup, Türkiye Barolar BirliÄŸine avukatlık ruhsatı için baÅŸvurduÄŸunu belgelemek.

9) HemÅŸire (4/B) (Kadın) pozisyonuna atanabilmek için;
a) Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri, Sağlık Memurluğu lisans programlarının birinden mezun olmak,
b) 2020 yılı KPSS B grubu (KPSS) P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak,
c) Cinsiyeti kadın olmak.

10) DiÄŸer SaÄŸlık Personeli (4/B) pozisyonuna atanabilmek için;
a) Acil Bakım TeknikerliÄŸi, Acil Yardım TeknikerliÄŸi, Ambulans ve Acil Bakım TeknikerliÄŸi, Paramedik, Acil Yardım, Ä°lk ve Acil Yardım önlisans programlarının birinden mezun olmak,
b) 2020 yılı KPSS P93 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

11) Büro Personeli pozisyonuna atanabilmek için;
a) Herhangi bir önlisans programından mezun olmak,
b) 2020 yılı KPSS P93 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

12) Yurt Yönetim Personeli (4/B) pozisyonuna atanabilmek için;
a) Herhangi bir lisans programından mezun olmak veya YükseköÄŸretim kurumlarının lisans düzeyinde eÄŸitim veren Sosyal Hizmet, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk GeliÅŸimi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerinin birinden mezun olmak,
b) 2020 yılı KPSS B grubu (KPSS) P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

II- BAÅžVURU ÅžEKLÄ° VE BAÅžVURULARIN DEÄžERLENDÄ°RÄ°LMESÄ°

A- BaÅŸvuru Åžekli ve Süresi:
a) Adaylar baÅŸvurularını 10/01/2022-20/01/2022 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı - Kariyer Kapısı, Kamu Ä°ÅŸe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden giriÅŸ yaparak gerçekleÅŸtireceklerdir. Duyuruda belirtilen süre içinde elektronik ortamda yapılmayan baÅŸvurular dikkate alınmayacaktır.
b) Birden fazla bölüm mezunu olan ya da birden fazla pozisyona ÅŸartları tutan adaylar sadece bir (1) bölüm veya pozisyon için müracaatta bulunabilecekler.
c) GerçeÄŸe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal iÅŸlem yapılacak olup, atamaları yapılmış ise atamaları iptal edilecek ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiÅŸ ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

B- BaÅŸvuru Ä°çin Gerekli Belgeler; SözleÅŸmeli personel alımı baÅŸvurularında adaylardan istenecek bilgi ve belgeler ÅŸunlardır:
a) Bir adet vesikalık fotoÄŸraf, (Sistem kimlik belgesindeki fotoÄŸrafı getirecektir. FotoÄŸrafı bulunmayanlar ise baÅŸvuru sırasında sisteme yüklenecek vesikalık fotoÄŸrafın son 6 ay içinde, yüz tamamen görünür ÅŸekilde ön cepheden çekilmiÅŸ ve adayın kolaylıkla tanınmasına imkân verecek nitelikte olması gerekmektedir. )
b) Talep/baÅŸvuru formu, (Sözlü sınava katılacak adayın Talep/BaÅŸvuru formunun çıktısı ıslak imzalı bir ÅŸekilde sözlü sınav günü yanlarında getirmeleri gerekmektedir.)
c) Adres bildirimi, sağlık durumları, adli sicil ve askerlik durumlarına ilişkin beyanları.

C- Başvuruların Değerlendirilmesi:
a) SözleÅŸmeli personel pozisyonlarına baÅŸvuru yapan adayların, KPSS puan üstünlüÄŸü esas alınarak sıralanması sonucunda, alınacak personel sayısının 3 (üç) katı kadar aday sınava katılmaya hak kazanacaktır.
b) Sıralama sonucunda son sıradaki aday ile aynı KPSS puanına sahip olan adaylar da sınava katılmaya hak kazanacaktır. c) Sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sınavın yeri, günü ve saatine iliÅŸkin bilgileri Bakanlığın resmi internet sayfasında (www.aile.gov.tr) ve Kariyer Kapısı Ä°ÅŸe Alım Platformunda (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden görüntüleyebilecek olup ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

III- SINAV VE SINAV KONULARI
A) Sınav:

a) Sınav, sözlü olarak Ankara’da yapılacaktır.
b) Sözlü sınava katılmayı hak kazandığı halde sınava katılmayan adaylar baÅŸarısız sayılarak deÄŸerlendirmeye alınmayacaktır.
c) Sözlü sınav aÅŸamasında sınav kurulu tarafından tutulacak tutanak haricinde sesli veya görüntülü herhangi bir kayıt alınmayacaktır.
ç) Adaylar sınava gelirken yanlarında geçerli bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı veya pasaport) bulunduracaklardır.
d) Sınav sonucu ilan tarihinden itibaren bir yıl süreyle geçerlidir. Adayların bu sınava iliÅŸkin hakları bu süreyle sınırlı olup, daha sonraki sınavlar için müktesep hak veya herhangi bir öncelik teÅŸkil etmez.

B- Sınav Konuları:
Sözlü sınav, adayların;
a) Sınav konularına iliÅŸkin bilgi düzeyi, (50 Puan) (öÄŸrenim seviyesine göre önlisans veya lisans eÄŸitimine ait mesleki bilgiler ile Bakanlığın görev alanına ait mevzuat ve uygulama bilgileri)
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneÄŸi ve muhakeme gücü, (10 Puan)
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleÄŸe uygunluÄŸu, (10 Puan) ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, (10 Puan)
d) Genel yetenek ve genel kültürü, (10 Puan)
e) Bilimsel ve teknolojik geliÅŸmelere açıklığı (10 Puan) Yönlerinden deÄŸerlendirilerek, ayrı ayrı puan verilmek suretiyle gerçekleÅŸtirilir.
f) Sınav komisyonu üyelerinin her bir adaya vermiÅŸ oldukları puanların aritmetik ortalaması alınarak sözlü sınav puanı belirlenecektir. Sınavda baÅŸarılı sayılmak için, sözlü sınav puanının en az 70 (yetmiÅŸ) olması ÅŸarttır.
g) Sınav puanı üstünlüÄŸü esasına göre sıralama yapılmak suretiyle, ilan edilen pozisyon sayısı kadar asil ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.
ÄŸ) Sınav puanları eÅŸit olan adayların bulunması halinde, KPSS puanı yüksek olan aday, eÅŸitlik halinde doÄŸum tarihi önce olan aday, bunda da eÅŸitlik olması halinde mezuniyet tarihi önce olan aday üst sırada yer alacaktır.

TERCÄ°H, YERLEÅžTÄ°RME VE ATAMA:
Tercih ve YerleÅŸtirme:
a) Sınav sonucunda asil sırada yer alan adaylar, yapılacak tercih duyurusuna göre, elektronik ortamda tercihlerini bildireceklerdir.
b) Adaylar en fazla 10 tercih yapabilecek olup, “tercihleri haricinde bir yere yerleÅŸtirilmek isteyip istemediÄŸini” belirteceklerdir.
c) Adaylar sözlü sınav puanı üstünlüÄŸü esasına göre ve tercihleri doÄŸrultusunda ilgili pozisyonlara yerleÅŸtirilecektir.

Atama
a) YerleÅŸtirme iÅŸlemleri sonucunda atanmaya hak kazanan adaylar, istenilen belgelerini duyurulan süre içinde yerleÅŸtirildikleri ildeki Aile ve Sosyal Hizmetler Ä°l MüdürlüÄŸüne bizzat ya da posta yolu ile ileteceklerdir.
b) Adaylardan atama iÅŸlemlerinin yapılması için kendilerine bildirilen süre içinde geçerli bir mazereti olmadığı halde baÅŸvuruda bulunmayanlar ile gerekli ÅŸartları taşımadığı sonradan anlaşılanların atama iÅŸlemleri yapılmayacaktır.
c) Ataması yapıldığı halde süresi içinde göreve baÅŸlamayan adayların ataması iptal edilecek olup, bu adaylar için sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmayacaktır.

a) Aile Sosyal Destek Personeli (4/B) Pozisyonu Bölüm Dağılım Tablosu;

POZÄ°SYON POZÄ°SYON BÖLÜMLERÄ° Pozisyon Sayısı
AÄ°LE SOSYAL DESTEK PERSONELÄ° ASDEP (Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler ve Sosyal Çalışmalar) 530
ASDEP (Psikoloji) 500
ASDEP (Aile ve Tüketici Bilimleri) 80
ASDEP (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) 200
ASDEP (Çocuk GeliÅŸimi) 90
ASDEP (Sosyoloji) 100
  TOPLAM 1.500


b) 4/B SözleÅŸmeli Personel Pozisyon Dağılım Tablosu;

POZİSYON Pozisyon Sayısı
SOSYAL ÇALIÅžMACI 555
PSÄ°KOLOG 600
FÄ°ZYOTERAPÄ°ST 100
ÇOCUK GELİŞİMCÄ°SÄ° 200
DÄ°YETÄ°SYEN 20
ÖÄžRETMEN 150
AVUKAT 110
DÄ°ÄžER SAÄžLIK PERSONELÄ° 200
HEMŞİRE 200
BÜRO PERSONELÄ° 240
                                      TOPLAM 2.375


c) Yurt Yönetim Personeli (4/B) Pozisyonu Bölüm Dağılım Tablosu;

POZÄ°SYON POZÄ°SYON BÖLÜMLERÄ° Pozisyon Sayısı
YURT YÖNETÄ°M PERSONELÄ° YURT YÖNETÄ°M PERSONELÄ° (Sosyal Hizmet) 50
YURT YÖNETÄ°M PERSONELÄ° (Psikoloji) 50
YURT YÖNETÄ°M PERSONELÄ° (Çocuk GeliÅŸimi) 50
YURT YÖNETÄ°M PERSONELÄ° (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) 50
YURT YÖNETÄ°M PERSONELÄ° (Sosyoloji) 50
YURT YÖNETÄ°M PERSONELÄ° (Herhangi Bir Lisans Programından Mezun Olmak) 50
TOPLAM 300

ç) Aile Sosyal Destek Personeli (4/B) ve Yurt Yönetim Personeli (4/B) Pozisyonu Bölüm ve Ä°l Dağılımı ile 4/B SözleÅŸmeli Personel Pozisyon Ä°l Dağılımı ayrıca Bakanlık resmi internet sayfasında yayımlanacaktır.

Kamu Personel Ä°lanları ( Telegram)

Kamu Personel Ä°lanları ( Facebook)

 

 


 

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI