ÖĞRETMENLERİN YÜZDE KAÇI AŞI OLDU?

ÖĞRETMENLERİN YÜZDE KAÇI AŞI OLDU?


  • 31 Aralık 2021 Cuma
394 görüntülenme

Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, Omicron vakalarının artmasına iliÅŸkin "Åžu an itibarıyla yüz yüze eÄŸitime ara verme gündemimizde deÄŸil." dedi. Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı deÄŸerlendirmede dünyada Omicron vakalarının artmasının Türkiye'de de okulların yüz yüze eÄŸitime devam etmesiyle ilgili tartışmaları tekrar gündeme getirdiÄŸini belirtti.

Bu süreçte en büyük avantajlarının öÄŸretmenlerin aşılanma oranlarının yüksekliÄŸi olduÄŸunu ifade eden Özer, "En az bir doz aşı olan öÄŸretmen oranımız yüzde 93, en az iki doz aşı olan öÄŸretmen oranımız ise bugün itibarıyla yüzde 89. Aşı olmayıp hastalığı geçirerek antikor oluÅŸturan öÄŸretmen oranımız ise yaklaşık yüzde 5. Dolayısıyla en az iki doz aşı olan ve antikor oluÅŸturan öÄŸretmen oranımız yüzde 94'e ulaÅŸtı.

Bugün itibarıyla en az 3 doz aşı olan öÄŸretmen oranımız da yüzde 36'ya yükseldi. ÖÄŸretmenlerimizin aşılanma oranları ülkemiz ortalamasının çok üzerinde olduÄŸu gibi çoÄŸu geliÅŸmiÅŸ ülkelerdeki öÄŸretmenlerin aşılanma oranlarının da üzerinde. DiÄŸer taraftan öÄŸrencilerimizin de aşılanma oranları sürekli yükseliyor." deÄŸerlendirmesini yaptı.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI