Kamu-Sen'den Memur Maaşlarına Ek Zam Ve Refah Payı Talebi

Kamu-Sen'den Memur Maaşlarına Ek Zam Ve Refah Payı Talebi


  • 15 Aralık 2021 ÇarÅŸamba
478 görüntülenme

Türkiye Kamu-Sen, memurlar ile emekliler için ek zam ve refah payı uygulamasının hayata geçirilmesini istedi. Türkiye Kamu-Sen tarafından, kamu görevlileri ve emeklilerin zam talebini dile getirmek amacıyla Ulus'taki Atatürk Heykeli önünde basın açıklaması yapıldı.

Konfederasyon adına açıklamada bulunan Genel BaÅŸkan Önder Kahveci, son dönemde yaÅŸanan ekonomik geliÅŸmeler nedeniyle memur ve emeklilerin ekonomik sıkıntı yaÅŸadıklarını söyledi.

Kahveci, "Yıllardan beri “Hakkınız ödenmez” diyerek alkışlanıyoruz; ÅŸimdi ise hakkımızın ödenmesini istiyoruz. Biz artık sırtımızın sıvazlanmasını deÄŸil, cüzdanımıza insanca yaÅŸamaya yetecek kadar para konulmasını istiyoruz. Sayın Bakanın “Memurlarımızı enflasyona ezdirmeyeceÄŸiz” sözünün gerçekleÅŸmesini bekliyoruz. AÄŸustos ayında imzalanan toplu sözleÅŸmenin daha baÅŸlamadan geçersiz kaldığı gün gibi aÅŸikardır.  Sayın Bakan da Hükümet yetkilileri de bu gerçeÄŸi kabul etmiÅŸtir.  Öyleyse gelin çok geç olmadan memurun ve emeklinin bütçesindeki bu yangını ek zam ve refah payı uygulaması ile söndürün. 

Ek zam ile zararları karşılayın. Refah payı ile gerçek anlamda zam yapın, alım gücümüzü yükseltin.  Biz, reel kayıplarımızın karşılanmasını ve ekonomik büyümeden bir çalışan olarak hak ettiÄŸimiz payı istiyoruz.  Biz, baÅŸta kamu çalışanları olmak üzere tüm Türk milletinin daha güzel bir Türkiye’de, yaÅŸanabilir bir ücretle, refah içinde yaÅŸamasını istiyoruz.  Ek zam da refah payı da kamu çalışanlarının analarının ak sütü kadar helal; hakkıdır.  

Milyonlarca kamu çalışanı, emekli ve aile bireyleri, zaten imzalandığı anda dahi ekonomik geçerliliÄŸi olmayan toplu sözleÅŸmenin revize edilmesini beklemektedir. Ä°ÄŸneden ipliÄŸe her ÅŸeye zamlar yaÄŸmur gibi yaÄŸarken 25 milyon vatandaşımız, maaşına gerçek bir zam beklemektedir. Ekonomik olarak zor günler geçiren milyonların umutlarını boÅŸa çıkarmaya hiç kimse cüret etmesin ve derhal ek zam ve refah payı uygulamasını hayata geçirsin diyor, hepinize saygılar sunuyorum. "

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI