Bakan Özer Açıkladı. Okullarda Maske Zorunluluğu Kalkıyor mu?

Bakan Özer Açıkladı. Okullarda Maske Zorunluluğu Kalkıyor mu?


  • 09 Aralık 2021 PerÅŸembe
830 görüntülenme

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın eÅŸi Emine ErdoÄŸan, Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer ile  Çevre, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanı Murat Kurum Antalya'nın Serik ilçesindeki Kadriye Ä°lkokulunun kütüphanesinin açılışına katıldı.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın eÅŸi Emine ErdoÄŸan, Antalya'nın Serik ilçesindeki Kadriye Ä°lkokulunun kütüphanesinin açılışında öÄŸrencilerle sohbet ederek meslek liselerinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yönelik geliÅŸtirilen hızlı antijen kit uygulamasının müjdesini verdi.

Test için SaÄŸlık Bakanlığından onay beklediÄŸini anlatan ErdoÄŸan, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Hem millî hem yerli hem de irite etmeden, sadece tükürük testiyle ve 15 dakikada sonucu elde edilen Kovid-19 testi için SaÄŸlık Bakanlığına baÅŸvuruda bulunuldu. Ä°nÅŸallah Sayın SaÄŸlık Bakanımız da buna en kısa zamanda cevap verirse halkımız adına gerçekten çok mutlu oluruz."

Uygulama hakkında bilgi veren Özer de Bilim Kurulu onayını aldıktan sonra tedrici bir ÅŸekilde okul öncesinden baÅŸlayarak ilkokul 1, 2, 3 diye yavaÅŸ yavaÅŸ zorunlu maske uygulamasının kaldırılması için hazırlık içinde olduklarını söyledi.

Kitin onayı için SaÄŸlık Bakanlığına baÅŸvuruda bulunduklarını dile getiren Özer, "Onaylandığında okullarımızda öÄŸrencilerimiz ve öÄŸretmenlerimizle ilgili PCR zorunluluÄŸunu ortadan kaldırıp çok rahat bir ÅŸekilde tükürük üzerinde 15 dakikada netice veren bir süreci baÅŸlatmış olacağız

MüthiÅŸ bir avantaj olacak. Çocuklarımızın burnuna herhangi bir aparat sokmadan tükürüÄŸü üzerinden 15 dakikada neticelenecek bir tarama yapılma imkanı olacak.

Ä°lk olarak okul öncesi eÄŸitimde baÅŸlayacak

Onaylandıktan sonra ilk etapta okul öncesi eÄŸitimdeki çocuklarda uygulanacağı dile getiren Özer, "Süreç baÅŸarılı bir ÅŸekilde sonuçlandığında okul öncesi eÄŸitimdeki çocuklarımızda maskeyi yavaÅŸ yavaÅŸ tedrici bir ÅŸekilde kaldırma denemeleri için pilot uygulamalarına baÅŸlayacağız.

SaÄŸlık Bakanlığı antijen kiti uygulamasına onay vermediÄŸi müddetçe bizim bunu okullarda, insan üzerinde denememiz mümkün deÄŸil. Onay geldiÄŸi takdirde pilot bölgelerde, mümkün olduÄŸu kadar fiziki altyapının, rehber öÄŸretmenlerin, süreçleri takip edecek elemanlarımızın, insan kaynağının sıkıntılı olmadığı, rahat uygulayabileceÄŸimiz yerlerde baÅŸlatacağız. BaÅŸarılı oldukça yaygınlaÅŸtıracağız."

 

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI