Asgari Ücrette İlk Rakamlar Geldi

Asgari Ücrette İlk Rakamlar Geldi


  • 09 Aralık 2021 Perşembe

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammında üçüncü toplantı sona erdi. Karar dördüncü toplantıya kaldı.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Önder, toplantı sonrası yaptığı açıklamada

"Bu rakamlara göre, 2 bin 979 lira ile 3 bin 567 lira arasında eski formüle göre değişiyor. TİSK bu rakamı 3 bin 100 lira olarak daha uygun buluyor. 3 bin 567 liraya Türk-İş diyor ki ben daha farklı besin kaynaklarını tercih ederim diyerek bu rakam da 3 bin 900'ün altına düşmez diyor. Bugün için net bir tarih henüz belirleyemedik." dedi.

TÜRK-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, "İşveren kesimi ile uzlaşmazlıklarımızı gideremedik. Çalışanların refah seviyesini arttıracak bir rakam telaffuz edemedik. Ay sonuna kadar zamanımız var. Görüşmeler devam edecek" ifadelerini kullandı. 

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, "3100 TL gibi bir teklifimiz söz konusu değil. Orta yolu bulacağız. Asgari ücretlinin enflasyona ezdirilmeyeceği ortada" dedi.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, "Biz üçlü saç ayağının en önemli temsilcisi olarak ülke geleceği için önemli kararlar vermeye çalışıyoruz. Komisyonda yapılan toplantıda rakam önerisi olmadı. Bu sene kuvvetli bir veri analizi işletmelerden alınan görüşler var. Tabi bazen bizlere düşük gelen yüksek gelen farklı rakamlar zikrediliyor.

Bu rakamları çözmede devletimizin işverenlere yapacağı teşvik ve çalışanlara yapılacak vergi indirimlerinin belirleyici olacağını düşünüyoruz. Bu destekleri alabilirsek biz üçlü imzayı alabileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

İlgili Haberler

  • Eğitim
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI