MEHMET CEYHAN RÄ°SKLÄ°DÄ°R DEYÄ°P UYARDI

MEHMET CEYHAN RÄ°SKLÄ°DÄ°R DEYÄ°P UYARDI


  • 09 Aralık 2021 PerÅŸembe
483 görüntülenme

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı ÖÄŸretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, aşılamayla ilgili yapılan yanlışlar hakkında yeni bir açıklama yaptı.

Konu ile ilgili sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Ceyhan ÅŸu ifadeleri kullandı.

"Üçüncü dozun #sinovac ‘ın #coronavac aşısı ile yapılan kiÅŸilere 4. doz aşı gerekiyor. Ä°lk 2 doz aşılamaları seçilirken #biontech – Pfizer aşısı yaklaşık fiyatlarla alınabilecekken, #coronavirus Bilim Kurulu anlaşılmaz bir gerekçeyle Sinovac'ın aşısını tercih etti.

Üstelik ilk aşılanan grup bağışıklığı iyi olmayan yaÅŸlılar ve kronik hastalığı olanlardı ve bu gruplarda inaktif aşının yanıt verme ÅŸansı saÄŸlıklı insanlara göre çok daha düÅŸüktü.

Hepimiz aşılanmak aşılanmamaktan çok daha güvenli olduÄŸu için bu aşıyla aşılandık.

Geçen sürede bu aşıyı olanlarda antikor yanıtının #mrna aşısı uygulananlara göre daha düÅŸük olduÄŸu ve daha erken azaldığını gördük.

Ve 3. doz aşılama başladı. 3. doz aşının mRNA aşısı olması gerektiğini defalarca dile getirmemize rağmen, bilim kurulu halkın tercihine bıraktı.

Åžimdi 3. dozunu Sinovac yaptıranlarda da antikor erken düÅŸüyor. Sinovac'ın aşısı genç ve saÄŸlıklı kiÅŸilerde virus dolaşımı düÅŸükse 3. dozda kullanılabilir.

 Ancak uyguladığımız yaÅŸ ve risk grupları, aktif vaka sayısı dikkate alınırsa, ÅŸu anda 3. doz için risklidir.

Ayrıca coronavirus aşısının sonuçlarının bazı bilim kurulları tarafından etkinlik ve etkililik sonuçları yerine, “bir tık daha iyi” gibi benim bilmediÄŸim, belki yeni geliÅŸmiÅŸ bir bilimsel dille açıklanmasını da hayretle karşılıyorum." ifadelerini kullandı

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI