MEB Harekete Geçti. 81 İle Resmi Yazı Gönderdi

MEB Harekete Geçti. 81 İle Resmi Yazı Gönderdi


  • 09 Aralık 2021 PerÅŸembe
559 görüntülenme

Millî EÄŸitim Bakanlığı Temel EÄŸitim Genel MüdürlüÄŸü tarafından okul öncesi eÄŸitimi için resmi yazı gönderdi.

Okul öncesi eÄŸitimde fırsat ve imkân eÅŸitliÄŸinin saÄŸlanması ve bu eÄŸitimin yaygınlaÅŸtırılması üst politika belgelerinde öncelikli hedefler arasında yer almaktadır.

Temel EÄŸitimde 10.000 Okul Projesi kapsamında 5 yaşındaki tüm çocukların okul öncesi eÄŸitim alması, 3 ve 4 yaÅŸ çocukların ise okullaÅŸma oranlarının artırılması çalışmaları devam etmektedir.

Ä°lgi (a) YönetmeliÄŸin Kayıt zamanı ve kayıt yaşı baÅŸlıklı 11 inci maddesinin beÅŸinci fıkrasının (b) bendinde; "Bir grup oluÅŸturabilecek kadar çocuk bulunmayan okullarda 36-68 aylık çocuklar aynı ana sınıfına kaydedilebilir." denilmektedir.

Aynı YönetmeliÄŸin Etkinlik, ders, etüt ve dinlenme süreleri baÅŸlıklı 6 ncı maddesinin birinci fıkrasında ise "Bir gruptaki çocuk sayısının 10’dan az, 20’den fazla olmaması esastır…" denilmekte olup ilgi (b) Olur ile köy ve benzeri yerleÅŸim yerlerinde en az 5 çocuk bulunması hâlinde bir grup oluÅŸturularak ana sınıfı açılabilmesi uygun görülmüÅŸtür.

Bu kapsamda;

1) Nüfusu az ve dağınık olan köy ve benzeri yerleÅŸim yerlerinde 36-68 aylık çocuklar ile ilkokula kaydı ertelenen çocuklardan en az beÅŸ çocuk bulunması hâlinde ana sınıflarının açılması,

2) Açılan bu ana sınıflarının anaokulu veya ilkokulla iliÅŸkilendirilmesi,

3) Ä°l/ilçe millî eÄŸitim müdürlüklerince açılan ana sınıflarının ivedilikle eÄŸitim öÄŸretime hazır hale getirilmesi hususunda;

3. Bilgilerinizi ve gereÄŸini rica ederim.

Tuncay MORKOÇ Bakan a. Genel Müdür V.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI