MEMURLARA YÜZDE 30-35 ZAM OLMAYACAK

MEMURLARA YÜZDE 30-35 ZAM OLMAYACAK


  • 07 Aralık 2021 Salı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memurlara yüzde 30-35 ek zam yapılacağı şeklinde başlıklar atıldığını ancak bunun doğru olmadığını belirtti. Memur Sen Başkanı Ali Yalçın NTV'de memur zammına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ali Yalçın'ın açıklamaları şu şekilde:

Dün yapılan açıklamalar, memurlara yüzde 30-35 zam şeklinde başlıklar atılmasına neden oldu. Buradaki rakam 2022 ve 2023 toplam artışı ifade etmektedir ancak yüzde 30-35 gibi algılandı.

 Bizim oradaki temel yaklaşımımız çok net. Toplu sözleşme yürürlüğe girmeden önce ek protokol ile ek bir zam istiyoruz. Çünkü memurların alım gücü düştü. Eylül ve 30 Kasım arasındaki hareketlilik dikkate alınmayacak gibi değil.

Dolardaki, kıymetli madenlerdeki, market ürünlerindeki hareketlilik dikkate alınmayacak bir hareketlilik değil.

Asgari ücret tartışmalarının devam ettiği bir süreçteyiz. Bu tartışmaları geride bıraktıktan sonra memura ocaktan geçerli olmak üzere enflasyon farkının üzerinde bir ek zam yapılması gerektiği konusunda mutabakata vardık. Bakanlığın da yaptığı açıklama bunu gösteriyor. Aşırı ham hayallere kapılmak doğru olmaz. Toplu sözleşmeden sonra aradaki hareketilik dikkate alınmalı ve memurun alım gücü yükseltilmelidir.

Enflasyon farkının yansıtılması alım gücünü artırmıyor, bir ilave iyileştirmeye ihtiyaç var bu da kapsayıcı olmalı.

1 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

İlgili Haberler

  • Eğitim
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 Çarşamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI