ANA SINIFLARI Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ° SON DAKÄ°KA KARARI

ANA SINIFLARI Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ° SON DAKÄ°KA KARARI


  • 07 Aralık 2021 Salı
2027 görüntülenme

Okul öncesi eÄŸitimde fırsat eÅŸitliÄŸini ve okul öncesi eÄŸitimin yaygınlaÅŸtırılmasını öncelikli hedefleri arasına alan Millî EÄŸitim Bakanlığı, salgın sürecine iliÅŸkin güncel geliÅŸmeler doÄŸrultusunda nüfusun az ve dağınık olduÄŸu yerleÅŸim yerlerinde, okul öncesinde eÄŸitim öÄŸretim sürecinin kesintisiz devam edebilmesi için bir ÅŸubede bulunması gereken en az öÄŸrenci sayısını yeniden belirledi.  

Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla illere gönderilen yazıya göre, Kovid-19 salgın sürecinde okul öncesi eÄŸitimde fırsat eÅŸitliÄŸini saÄŸlamak için nüfusu az ve dağınık olan köy ve benzeri yerleÅŸim yerlerinde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öÄŸrenci sayısı 10'dan 5'e düÅŸürüldü. Böylece bu bölgelerde en az 5 çocuk bulunması hâlinde bir grup oluÅŸturularak ana sınıfı açılabilecek.

Okul öncesinden özel eÄŸitime, ilk ve ortaöÄŸretimden yükseköÄŸrenime kadar eÄŸitimin her kademesinde önemli yatırımlar yapıldığına iÅŸaret eden Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, böylelikle toplumun her kesiminin tüm kademelerde eÄŸitime eriÅŸiminin artırıldığını belirtti.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI