MEB'DEN YENÄ° MOBÄ°L UYGULAMA

MEB'DEN YENÄ° MOBÄ°L UYGULAMA


  • 07 Aralık 2021 Salı
551 görüntülenme

Millî EÄŸitim Bakanlığı, kültür yayınlarının tamamını dijital ortama taşıdı. Ücretsiz olarak sunulan "MEB Kültür Yayınları" adlı mobil uygulama ile ÖÄŸretmen Yazarlar, Dünya Klasikleri, Dünya Edebiyatı, Türk Dünyası, Türk Klasikleri, Türk Edebiyatı, Åžark-Ä°slam Klasikleri, Çocuk Yayınları ve EÄŸitim Yayınları Dizileri altında yayımlanan eserlerin tamamına eriÅŸilebiliyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Ekim ayı sonunda baÅŸlatılan 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi kapsamında tüm okullara kütüphane yapılması için seferberlik baÅŸlatarak bir ayda 3 bin 200 okula yeni kütüphane yapan Bakanlık, yayınlara eriÅŸilebilirliÄŸi artırmak için yeni bir adım daha attı.

ÖÄŸretmen Yazarlar, Dünya Klasikleri, Dünya Edebiyatı, Türk Dünyası, Türk Klasikleri, Türk Edebiyatı, Åžark-Ä°slam Klasikleri, Çocuk Yayınları ve EÄŸitim Yayınları Dizileri altında yayımlanan eserlerin tamamı bir mobil uygulama ile eriÅŸime açıldı.

MEB Kültür Yayınları" adlı mobil uygulamaya Android ve IOS iÅŸletim sistemli cihazların mobil marketlerinden eriÅŸilebiliyor. Bakanlığın geçmiÅŸten günümüze çok sayıda eser yayımladığını ve bu eserlere daha çok kiÅŸinin eriÅŸimi için dijital platformların önemli olduÄŸuna deÄŸinen Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, "Eserleri hem web sayfamızdan yayımladık hem de 'MEB Kültür Yayınları' mobil uygulamamızla ile eriÅŸilebilirliÄŸini artırdık. Yeni eserleri yayımladıkça aynı uygulamalara aktarmaya devam edeceÄŸiz. Dolayısıyla bir taraftan her okula kütüphane kurarak okuma ve araÅŸtırma kültürünü okullarımızda yaygınlaÅŸtırmaya çalışırken diÄŸer taraftan dijital kütüphaneler de oluÅŸturmaya ve zenginleÅŸtirmeye devam edeceÄŸiz." dedi.

Özer, bu süreçte katkılarından dolayı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Karahan,  Bilgi Ä°ÅŸlem Genel Müdürü Özgür Türk ve çalışma arkadaÅŸlarına teÅŸekkür etti.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI