TÜM SINIFLAR İÇİN MEB'DEN YENİ KAYNAKLAR

TÜM SINIFLAR İÇİN MEB'DEN YENİ KAYNAKLAR


  • 06 Aralık 2021 Pazartesi
1652 görüntülenme

2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm sınıf seviyelerinde yayımlanan pakette 11 bin soru bulunuyor. ÖÄŸrencilerin derste iÅŸledikleri konuları pekiÅŸtirmeleri ve öÄŸrenme süreçlerine katkı saÄŸlamak amacıyla 2021 yılı Ekim ayından bu yana yayımlanan yardımcı kaynaklardaki soru sayısı 23 bine ulaÅŸtı. Pakette ayrıca temel eÄŸitim kademesindeki öÄŸrencilere yönelik 1350 sorudan oluÅŸan süreç deÄŸerlendirmeye yönelik Etkinlik Kitabı, ÖÄŸretmen Kılavuzu, Çalışma Soruları ve Çalışma Fasikülleri de bulunuyor. 

2. sınıf öÄŸrencileri için Türkçe süreç deÄŸerlendirmeye yönelik etkinlik kitabı seti

Yardımcı kaynak setine bu ay eklenen yeni bölümde 2. Sınıf Türkçe Süreç DeÄŸerlendirmeye Yönelik Etkinlik Kitapları yer aldı. ÖÄŸrenci Etkinlik Kitabı ve ÖÄŸretmen Kılavuzu ÅŸeklinde iki kitaptan oluÅŸan bu yardımcı kaynak seti; sınıf öÄŸretmenlerinin sınıf içi ölçme ve deÄŸerlendirme uygulamaları yapabilmelerini desteklemek, uygulamalarla öÄŸretmenlerin süreç deÄŸerlendirmesine katkı sunmak, öÄŸrencilerin geliÅŸimlerini takip etmek ve böylece yeni eÄŸitim ve öÄŸretim adımları atma imkânı sunmak amacıyla kaleme alındı. 2. Sınıf Türkçe Süreç DeÄŸerlendirmeye Yönelik Etkinlik Kitap Seti, sınıf öÄŸretmenlerine öÄŸrencilerin dört temel dil becerisini (dinleme, konuÅŸma, okuma ve yazma) edinme durumları hakkında geri bildirim sunacak birçok soru ve etkinlik ve eÄŸitim öÄŸretim süreçlerinin daha etkili bir ÅŸekilde yürütülmesini saÄŸlayacak pek çok yönerge içeriyor. Söz konusu yardımcı kaynak setinde ÖÄŸrenci Etkinlik Kitabı'ndaki soru ve etkinlik sayfaları çek kopar biçiminde hazırlandı. 

LGS Aralık ayı örnek soru kitapçığı yayımlandı

8. sınıfta öÄŸrenim gören öÄŸrencilerin 2022 yılında yapılacak olan "Sınavla ÖÄŸrenci Alacak OrtaöÄŸretim Kurumlarına Ä°liÅŸkin Merkezî Sınav"a yönelik hazırlıklarına destek saÄŸlamak adına Aralık ayı örnek soru kitapçığı da yayımlandı. Ayrıca, aralık paketine 8. sınıf öÄŸrencileri için hazırlanan 450 sorudan oluÅŸan çalışma kitabı da eklendi.

YKS'ye yönelik 1500 çalışma sorusu yayımlandı

OrtaöÄŸretim kademesindeki öÄŸrenciler için tekrar testlerinin 7.si de yardımcı kaynak destek paketinde yer aldı. Ä°kinci dönem ünite ve kazanımlarını kapsayan 7. tekrar testlerinde 750 soru bulunuyor. 12. sınıf öÄŸrencileri için YükseköÄŸretim Kurumları Sınavı'na yönelik hazırlanan kaynak setindeki 6 TYT, 3 AYT ve 1 YDT kitapçığında ise 1500 soru, TYT konularını kapsayan çözümlü kitap da ise 1150 soru bulunuyor. Ayrıca 34 adet Çalışma Defteri, Oyun Temelli Ä°ngilizce Etkinlik Kitapları ve Kavram ÖÄŸretimi Kitapları da ortaöÄŸretim öÄŸrencilerinin kullanımına sunuldu.

Etkileşimli Sorular Yayımlanmaya Devam Ediyor

Elektronik ortamda 8, 9 ve 10. sınıf öÄŸrencileri için Ekim ayında ilk kez yayımlanan etkileÅŸimli sorular paylaşılmaya devam ediyor. 450 soru bulunan çalışmada Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarından çoktan seçmeli sorularla birlikte açılır menü, sürükle bırak ve çoklu seçim özelliklerinin kullanıldığı sorular hazırlandı. Ayrıca üst düzey zihinsel becerilerinin ölçülmesine daha fazla olanak saÄŸlayan ve öÄŸrencilere kendi cevabını oluÅŸturma fırsatı veren açık uçlu sorular da kullanıldı. Sorular, öÄŸrencilerin gerçek yaÅŸam durumlarını ekranda görmesini saÄŸlayan simülasyonlar içerecek ÅŸekilde yapılandırıldı.

OrtaöÄŸretim öÄŸrencilerine yönelik videolu soru çözümleri ve konu anlatımları

Kaynak destek paketinde bulunan 9, 10, 11 ve 12. sınıf öÄŸrencileri için çeÅŸitli derslerden konu tekrarlarının ve soru çözümlerinin yer aldığı videolar aracılığı ile öÄŸrenciler öÄŸrenme ortamlarını çeÅŸitlendirme, kendilerini deÄŸerlendirme ve tekrar imkânı bulacak.

Özel eÄŸitim öÄŸrencilerine destek

Aralık ayı paketinde temel eÄŸitim ve ortaöÄŸretim kademelerinde eÄŸitim gören özel eÄŸitim öÄŸrencileri için de etkinlikler yer alıyor. Hazırlanan etkinlikler boÅŸluk doldurma, benzerlik ve farklılıkları bulma, eÅŸleme, anlama ve anlatma tekniklerini içeriyor. Bu etkinliklerle öÄŸrencilerin konuları pekiÅŸtirmeleri amaçlanıyor.

"Her ay yardımcı kaynak destek paketinin içeriÄŸini de çeÅŸitliliÄŸi de artıracağız"

Konu ile ilgili deÄŸerlendirmede bulunan Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer ÅŸunları söyledi: "ÖÄŸrencilerimizi uzun aradan sonra okulları ile buluÅŸturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bir taraftan salgın koÅŸullarında önlemlere ve kurallara riayet ederek eÄŸitime devam ederken diÄŸer taraftan hem mevcut eÄŸitimi desteklemek hem de uzaktan eÄŸitimde oluÅŸan öÄŸrenme kayıplarını da telafi edebilmek için kapsamlı yardımcı kaynak destek paketi hazırlama kararı aldık. ArkadaÅŸlarımızın yoÄŸun emekleri ile 2. sınıftan 12. sınıfa kadar olan sınıf düzeyleri için hazırladıkları Yardımcı Kaynak Destek Paketini Ekim ve Kasım aylarında yayımlamıştık. Bugün de Aralık ayına ait destek paketini yayımladık. Tüm kaynaklara öÄŸrenci ve öÄŸretmenlerimiz kolaylıkla ulaÅŸabilecekler. DiÄŸer taraftan tüm öÄŸrencilere bu kaynakları basılı olarak da ulaÅŸtıracağız. Her ayın ilk haftası bu paketi yayımlamayı sürdüreceÄŸiz. Ayrıca, her ay yardımcı kaynak destek paketinin içeriÄŸini de çeÅŸitliliÄŸi de artıracağız. EmeÄŸi geçen tüm çalışma arkadaÅŸlarımı kutluyorum."

KAYNAKLARA ULAÅžMAK Ä°ÇÄ°N TIKLAYINIZ

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI