"Made in Turkey" ifadesi deÄŸiÅŸti!

"Made in Turkey" ifadesi deÄŸiÅŸti!


  • 04 Aralık 2021 Cumartesi
852 görüntülenme

Ä°hraç ürünlerin yanı sıra diÄŸer devletlerle uluslararası kurum ve kuruluÅŸlarla yapılan yazışmalarda ‘Turkey’, ‘Turkei’ yerine ‘Türkiye’ ibaresinin kullanılması için genelge yayımladı.

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti; binlerce yıllık devlet geleneÄŸinin ışığında, kadim Türk milletine yakışır, nitelikli ve deÄŸerli çalışmalar gerçekleÅŸtirerek milletimizin kültür ve deÄŸerlerini muhafaza etmeyi ve yüceltmeyi temel görevlerinden biri olarak kabul etmiÅŸtir” ifadeleriyle baÅŸlayan CumhurbaÅŸkanlığı genelgesi ÅŸöyle:

Yurt içi ve yurt dışında bu anlayışla sürdürülen çalışmalarda; Türk milletinin köklü ve tarihinden gelen deÄŸerlerine büyük özen gösterilerek, “Türkiye” markası ulusal ve uluslararası mecrada ülkemizin çatı markası olarak kabul edilmiÅŸtir.

Türkiye ibaresi, Türk milletinin kültür, medeniyet ve deÄŸerlerini en iyi ÅŸekilde temsil ve ifade etmektedir. Bu kapsamda, ihraç ürünlerimizde “Made in Turkey” yerine “Made in Türkiye” ibaresi kullanılmaya baÅŸlanarak ülkemizin uluslararası ticarette gururu olan ürünlerimiz ‘Türkiye’ ibaresi ile tanıtılmış ve tüm dünya ile buluÅŸturulmuÅŸtur. Bundan sonra da her alanda devletimiz ve milletimizin binlerce yıllık birikiminin ‘Türkiye’ markası altında temsili hedeflenmektedir.

Bu çerçevede, ‘Türkiye’ markasını güçlendirme çalışmaları kapsamında, baÅŸta diÄŸer devletler ve uluslararası kurum ve kuruluÅŸlarla resmi iliÅŸkilerde olmak üzere, her türlü faaliyet ve yazışmalarda ‘Turkey’, ‘Turkei’, ‘Turquie’ vb. ibareler yerine ‘Türkiye’ ibaresinin kullanımı konusunda gerekli hassasiyet gösterilecektir.”

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI