MEB AÇIKLADI ÖN HAZIRLIK TAMAMLANDI

MEB AÇIKLADI ÖN HAZIRLIK TAMAMLANDI


  • 27 Kasım 2021 Cumartesi
588 görüntülenme

Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, Türk milli eÄŸitim sistemi için tavsiye kararları almak üzere 7 yıl aranın ardından 1-3 Aralık'ta gerçekleÅŸtirilecek 20. Millî EÄŸitim Åžûrası'na geniÅŸ bir katılımın olması amacıyla 5 farklı mecrada yürüttükleri ön hazırlık çalışmalarını tamamladıklarını bildirdi.

Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer'in baÅŸkanlığında geniÅŸ bir katılımla düzenlenecek ÅŸûrada, ana tema "eÄŸitimde fırsat eÅŸitliÄŸi" olacak. Åžûrada, "temel eÄŸitimde fırsat eÅŸitliÄŸi", "mesleki eÄŸitimin iyileÅŸtirilmesi" ve "öÄŸretmenlerin mesleki geliÅŸimi" olmak üzere üç ana konuda özel ihtisas komisyonu kurulacak. 

Åžûra hazırlık sürecinde, özel ihtisas komisyonları ile okul öncesi eÄŸitimden üniversite giriÅŸ sistemine kadar muhtelif konulara iliÅŸkin çalışma grupları oluÅŸturuldu. Åžûranın temsiliyetini artırmak için tüm illerden katılımcılar seçildi ve yapılan 26 farklı bölgesel toplantı sonrası raporlar hazırlandı. Åžûra kapsamında oluÅŸturulan özel ihtisas komisyonu raporları, ÅŸûra üyelerine önceden gönderildi.

TBMM Milli EÄŸitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu BaÅŸkanı ve üyeleri, milli eÄŸitim bakan yardımcıları ve bakanlık merkez teÅŸkilatı birim amirlerinin tabii üyeler olarak katılacağı ÅŸuraya, bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluÅŸları, yerel yönetimler, üniversiteler ile yurt içi ve yurt dışından meslek odaları, sivil toplum kuruluÅŸları, özel sektör, basın ve yayın kuruluÅŸları, öÄŸrenci ve veli temsilcileri ile eÄŸitim alanında ÅŸura konularıyla ilgili çalışmalarıyla tanınmış uzmanlar da davet edildi.

 

Åžura hazırlıkları 5 farklı mecrada yürütüldü

Milli EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, ÅŸûraya iliÅŸkin yaptığı açıklamada, 7 yıl aradan sonra Millî EÄŸitim Åžûrası'nın toplanacak olmasından duyduÄŸu memnuniyeti ifade etti.

"GeniÅŸ bir katılımın olması amacıyla 5 farklı mecrada ÅŸûra ön hazırlık çalışmaları yürüttük" diyen Özer, ÅŸûra gündemini, "eÄŸitimde fırsat eÅŸitliÄŸi" ana teması altında "temel eÄŸitimde fırsat eÅŸitliÄŸi", "mesleki eÄŸitimin iyileÅŸtirilmesi" ve "öÄŸretmenlerin mesleki geliÅŸimi" olarak belirledikleri anımsattı. Gündem konularıyla ilgili 22 Eylül-29 Ekim'de "sura.meb.gov.tr" internet adresi üzerinden paydaÅŸların görüÅŸlerini aldıklarını belirten Özer, ÅŸunları kaydetti: "Tüm Türkiye'ye açtığımız internet sitesine, 32 bin 643 görüÅŸ geldi. Åžura için ikinci veri kaynağı olarak, ülke genelinde 26 bölgede 81 ili temsil edecek ÅŸekilde düzenlediÄŸimiz hazırlık çalıştaylarımızı tamamladık. Bu çalıştaylar, sivil toplum kuruluÅŸları, meslek kuruluÅŸları, öÄŸrenci, öÄŸretmen, veli ve bakanlık çalışanlarının aralarında bulunduÄŸu geniÅŸ bir katılımla yürütüldü. Bu çalıştayların bölge raporları elimize ulaÅŸtı. Üçüncü olarak üniversitelerden akademisyenlerimizin ÅŸura raporlarını inceledik. Dördüncü olarak da Bakanlığımızın genel müdürlükler bünyesinde oluÅŸturulan çalışma grupları ve son olarak sivil toplum kuruluÅŸlarının ÅŸura ile ilgili raporları ile görüÅŸleri tarafımıza iletildi."

Bakan Özer, ÅŸûra kararlarının, toplantıya katılan üyelerin oy çokluÄŸuyla alınacağını ve kararların yayınlanacağını söyledi.

Åžûralar

Millî EÄŸitim Åžûrası'nın ilki 1939 yılında dönemin Millî EÄŸitim Bakanı Hasan Ali Yücel baÅŸkanlığında "Cumhuriyet maarifinin plan ve esasları", "çeÅŸitli öÄŸretim derecelerindeki müesseselere ait talimatnamelerin incelenmesi" ve "bütün müfredat programlarının incelenmesi" gündemiyle toplandı.

19. EÄŸitim Åžûrası ise 2014'te "öÄŸretim programları ve haftalık ders çizelgeleri", "öÄŸretmen niteliÄŸinin artırılması", "eÄŸitim yöneticilerinin niteliÄŸinin artırılması", "okul güvenliÄŸi" gündemiyle toplanmıştı.

Åžûrada alınan kararlar, tavsiye niteliÄŸi taşıyor.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI