ERDOĞAN'DAN ELEKTRİK FATURASI AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN ELEKTRİK FATURASI AÇIKLAMASI


  • 08 Kasım 2021 Pazartesi
250 görüntülenme

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, BeÅŸtepe'de gerçekleÅŸen Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan Kabine toplantısı sonrası elektrik faturaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Alış fiyatına göre baktığımızda doÄŸalgazı hane halkına yüzde 76 indirimle vererek 50 milyar liralık sübvansiyon yaptığımızı söyleyebiliriz. Petrol fiyatları 2020 başında 80 dolar seviyesine, kömür fiyatları 270 dolar seviyesine kadar yükseldi. EÅŸel mobil sisteminde alacağımız vergiden fedakarlık yaparak akaryakıt fiyatlarını dengede tutmanın gayreti içinde olduk. Bu yıl elektriÄŸi maliyetinin neredeyse yarısı düzeydeki faturayı vatandaÅŸlara vererek 17 milyar liralık bir sübvansiyon yaptık.

VatandaÅŸlarımızın cebinden ilave meblağın çıkmasını önledik. Her vatandaşımıza yıllık 1500 TL'nin üzerinde enerji desteÄŸi vermiÅŸ olduk. Önümüzdeki dönemde TRT payı ile enerji fonu kesintilerini almama kararı aldık.

2022 inÅŸallah verdiÄŸimiz emeklerin, fedakarlıkların semeresini görmeye baÅŸlayacağımız bir yıl olacaktır. 2023'ü de baÅŸarıyla geride bıraktığımızda ülkemizin dünyanın siyasi ve ekonomik liginde en üstteki yeri alışına hep birlikte ÅŸahitlik edeceÄŸiz.

Türkiye'nin en büyük gücü milletimizin birliÄŸi, beraberliÄŸi, kardeÅŸliÄŸi, azmi ve kararlılığıdır. Bu gerçeÄŸi sadece biz görmüyoruz. Muarızlarımız da durumun farkındalar. Son dönemde yalana, iftiraya, tehdide, çifte standarda dayalı senaryoların ürünü dışarıda ve içeride artış göstermesinin sebebi iÅŸte bu fotoÄŸraftır.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI