E- DEVLET ÃœZERÄ°NDEN BAÅžVURAN HERKES ÃœCRETSÄ°Z YARARLANABÄ°LECEK

E- DEVLET ÃœZERÄ°NDEN BAÅžVURAN HERKES ÃœCRETSÄ°Z YARARLANABÄ°LECEK


  • 03 Kasım 2021 ÇarÅŸamba
202 görüntülenme

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ücretsiz olarak aile danışmanlığı hizmeti veriyor. E- Devlet üzerinden baÅŸvuran herkes ücretsiz yararlanabilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aile bütünlüÄŸünü korumak ve güçlendirmek, aile içi iliÅŸkileri düzenlemek, evliliÄŸin iÅŸleyiÅŸinde yaÅŸanan ya da yaÅŸanması muhtemel sorunların çözümüne destek olmak amacıyla 81 ilde Ä°l Müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezlerindeki (SHM) uzman personel aracılığı ile vatandaÅŸlara ücretsiz olarak Aile Danışmanlığı Hizmeti sunuyor. Aile Danışmanlığı Hizmetleri, her aileye özel olarak, ailenin deÄŸerleri ve hassasiyetleri göz önünde tutularak, onların ihtiyaçları doÄŸrultusunda veriliyor.

Aile İlişkilerini Yeniden Yapılandırmada Destek Olunuyor

Aile Danışmanlığı Hizmetleri, eÅŸlerin aile içi iletiÅŸim konularında yaÅŸadıkları sorunlarla etkili bir ÅŸekilde baÅŸ etmelerini desteklemek amacıyla ‘Aile Danışmanlığı’, boÅŸanma sürecinde olan çiftlerin bu süreci saÄŸlıklı yönetebilmeleri amacıyla ‘BoÅŸanma Süreci Danışmanlığı’ ve ‘Bireysel Danışmanlık’ olarak 3 baÅŸlık altında sunuluyor. BoÅŸanma öncesi ve esnasında sunulan Aile Danışmanlığı Hizmeti ile aile içi iletiÅŸim sorunları nedeniyle boÅŸanma noktasına gelen ailelere, aile iliÅŸkilerini yeniden gözden geçirmelerine destek olunuyor. Ayrıca, aile içi iletiÅŸim becerileri kazandırmak, çatışmaların yapıcı bir ÅŸekilde çözülmesinde yardımcı olmak ve çocuklarıyla ilgili yaÅŸadıkları sorunların çözümü yönünde de danışmanlık yapılıyor.

76.203 Vatandaşımız Yararlandı

Ücretsiz olarak verilen Aile Danışmanlığı Hizmetinden bugüne kadar 76.203 vatandaÅŸ yararlanırken; vatandaÅŸlar, özellikle saÄŸlıklı iletiÅŸim becerisi konusunda destek aldı.

Aile Danışmanlığı Hizmeti BaÅŸvuruları E-Devlet Üzerinden De Alınabiliyor

Öte yandan, 2019 yılından bu yana vatandaÅŸlar, Aile Danışmanlığı Hizmetinden yararlanmak için e-devlet üzerinden de baÅŸvuru yapabiliyor. VatandaÅŸlar, e-Devlet üzerinden baÅŸvurdukları takdirde randevu alarak Ä°l Müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezlerinde Aile Danışmanlığı Hizmeti alabiliyor.

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI