BAKAN ÖZER DUYURDU. ARTIK HER OKULDA OLACAK

BAKAN ÖZER DUYURDU. ARTIK HER OKULDA OLACAK


  • 27 Ekim 2021 ÇarÅŸamba
655 görüntülenme

Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projesinin tanıtım töreni; CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın eÅŸi Emine ErdoÄŸan, Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın katılımıyla yapıldı.

Proje kapsamında kütüphanesi olmayan okullara yeni kütüphane yapılacağını, okullardaki mevcut kütüphanelerin de yenileceÄŸinin altını çizen Bakan Mahmut Özer, ÅŸunları söyledi: 

"Ä°ki ay gibi kısa sürede 57 bin 108 okulumuzdan kütüphanesiz olan kalmayacak. Gerekli tüm kaynakları, bugün itibarıyla okullarımıza aktarmış bulunuyoruz. Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projemiz ile amacımız; öÄŸrencilerimize okuma kültürünü kazandırarak öÄŸrencilerimizin sorgulayan, araÅŸtıran, analitik düÅŸünen ve bilgi üreten bireyler olarak yetiÅŸmelerini saÄŸlamak, onları hayata ve geleceÄŸe hazırlamaktır. Ülkemiz münevverlerinden Cemil Meriç'in de ifade ettiÄŸi gibi 'Kitaplar, istikbale yollanan birer mektuptur'. GüncelleyeceÄŸimiz veya yeni yapacağımız kütüphanelerin kitap ihtiyaçlarının karşılanmasına Kültür ve Turizm Bakanlığımız destek verecek."

Özer, projeye katkılarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a ÅŸükranlarını sundu ve projenin çocuklara hayırlı olmasını diledi.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI