BAKAN ÖZER DUYURDU. TÜRKİYE'DE İLK DEFA YARIN UYGULANACAK

BAKAN ÖZER DUYURDU. TÜRKİYE'DE İLK DEFA YARIN UYGULANACAK


  • 25 Ekim 2021 Pazartesi
678 görüntülenme

Milli EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bakan Özer yaptığı son dakika açıklamasında, "Yarın ve 27 Ekim'de ilk defa Türkiye'de 7, 8, 11 ve 12'nci sınıflarda, Türkçe, Matematik ve Fen Bilimlerinde öÄŸrenme kayıtlarını tespit etmeye yönelik bir kazanım deÄŸerlendirme uygulaması baÅŸlatıyoruz. Bu uygulamaya yaklaşık 4 buçuk milyon öÄŸrencimiz katılacak." diye konuÅŸtu.

Milli EÄŸitim Bakanlığı tarafınan Ortaokul ve lise öÄŸrencileri 26 ve 27 Ekim'de sınava alınacak. Milli EÄŸitim Bakanlığı Kazanım DeÄŸerlendirme Uygulaması Konusunda Resmi Yazı Yayınlamıştı.

"Covid-19 salgınının yayılımını engelleme çerçevesinde CumhurbaÅŸkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doÄŸrultusunda gerekli koruma ve kontrol tedbirleri uygulanmaya baÅŸlanmış ve eÄŸitim öÄŸretim süreçleri Bakanlığımıza baÄŸlı tüm resmî/özel okul ve kurumlarda 14 Mart 2020 tarihinden itibaren yüz yüze ve uzaktan eÄŸitim faaliyetleri ile devam ettirilmiÅŸtir.

Bakanlığımıza baÄŸlı okul ve kurumlarda eÄŸitim öÄŸretim faaliyetleri 06 Eylül 2021 tarihinden itibaren tam zamanlı ve yüz yüze olarak baÅŸlamıştır. Covid-19 salgın sürecinden kaynaklı ortaya çıkan geçmiÅŸ öÄŸrenme kayıplarının tespit edilerek deÄŸerlendirilmesi amaçlanmaktadır.

Bu baÄŸlamda;

1) Bakanlığımıza baÄŸlı resmî ve özel ortaokul / imam hatip ortaokulları 7 ve 8. sınıf öÄŸrencilerine yönelik Türkçe, Fen Bilimleri ve Matematik derslerinden oluÅŸan Kazanım DeÄŸerlendirme Uygulaması'nın 26 Ekim 2021 tarihinde,

2) Bakanlığımıza baÄŸlı resmî ve özel liselerin 11 ve 12. sınıf öÄŸrencilerine yönelik Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinden oluÅŸan Kazanım DeÄŸerlendirme Uygulaması'nın ise 27 Ekim 2021 tarihinde gerçekleÅŸtirilmesi

Ä°lgi'de kayıtlı Olur ile uygun görülmüÅŸtür. Söz konusu Kazanım DeÄŸerlendirme Uygulamaları'nın saÄŸlıklı bir ÅŸekilde yürütülmesi amacıyla

Ek-1'de yer alan "Dikkat Edilecek Hususlar" çerçevesinde gerçekleÅŸtirilmesi hususunda bilgilerini ve gereÄŸini önemle rica ederim."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI